Terugblik 2018: verhuizen naar ons droomhuis en ons eerste kookboek

Het klinkt als een cliche als ik dit zeg maar wat is dit jaar weer voorbij gevlogen! Een jaar waarin zowel op persoonlijk als zakelijk vlak ontzettend veel gebeurd is voor ons met als absolute hoogtepunten de verhuizing naar ons droomhuis en het uitkomen van ons eerste kookboek. Ik ben het archief in gedoken en heb een selectie gemaakt van foto’s die het afgelopen jaar goed in beeld brengen. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. 🙂 Ga er dus maar goed voor zitten, pak wat lekkers te knabbelen en schenk jezelf een drankje in. Veel kijkplezier! 

Dinsdag 9 januari – Een ander huis gekocht!

We trekken een fles bubbels open (ice tea voor Ella-Marie) om te proosten. We hebben vandaag mondeling akkoord gekregen op ons bod voor een nieuw huis!!!! Dat nieuwe huis staat niet in Tiel maar in Dreumel. We zullen ons stadje Tiel best missen hoor, maar we konden hier nu eenmaal niet het huis van onze dromen vinden. En ach, Dreumel is de wereld niet uit. Straks hebben we een vrijstaand huis met kantoorruimte en rondom tuin met zelfs een moestuin en fruitboompjes. De keuken in het nieuwe huis is niet zo mooi als die we nu hebben, maar daar hebben we plannen voor… Je gaat het vanzelf allemaal zien. Nu als de wiedeweerga ons eigen huis nog even verkopen… ?

Zaterdag 3 maart – Schaatsen op de gracht

Johan koopt last minute nog snel schaatsen voor Ella-Marie zodat ze ‘s middags kan schaatsen op de gracht  in Tiel. Johan en ik wonen nu elf jaar samen in Tiel en dit is de eerste keer in al die jaren dat er op de grachten geschaatst kan worden. Dik vet genieten dus! Ella-Marie heeft de middag van haar leven en wij ook.

Vrijdag 30 maart – Kookboekdag!

Het een na het andere gerecht wordt gekookt en gefotografeerd. We beginnen om negen uur ‘s ochtends met het eerste gerecht en ‘s avonds om half zes maak ik de laatste foto van het tiende gerecht. Done! Dankzij de hulp van Johan want anders was ik niet verder dan vijf gekomen waarschijnlijk.

Maandag 9 april – Eerste exemplaar Uit in Tiel in ontvangst nemen

Vandaag mag ik in mijn woonplaats Tiel het eerste exemplaar van het magazine Uit in Tiel in ontvangst nemen van burgemeester Hans Beenakker. Ik sta erin met een interview over KeukenLiefde en ik deel het recept voor deze heerlijke frambozentaartjes in het magazine (daar heten ze de Tielse Kus van Flip) die ik speciaal maakte om onze stadsmascotte Flipje te eren. Het magazine Uit in Tiel komt één keer per jaar uit en is gratis verkrijgbaar in Zinder en diverse winkels en horecagelegenheden in Tiel. Het is een leuk en informatief magazine om te lezen zowieso als je Tielenaar bent, maar ook als je in de regio van Tiel woont.

Maandag 16 april – zonnebaden in de tuin

Het lijkt wel zomer! Maandagmiddag na school trekt Ella-Marie direct haar badpak aan en gaat lekker chillen in de tuin. ‘s Avonds eten we voor de eerste keer buiten. Geluksmomentje! Ik maakte risoni met tonijn, courgette, feta en gepofte tomaatjes. Mmmm… Smullen!

Vrijdag 27 april – Koningsdag!

Koningsdag! Zoals elk jaar gaan we ‘s middags lekker de stad in om te genieten van alle activiteiten en gezelligheid.

Woensdag 2 mei – Ons huis is officieel verkocht!

Voor ons gevoel duurde het een eeuwigheid, maar uiteindelijk ging het toch best snel: begin maart verkochten we ons huis en vandaag plakt de makelaar ein-de-lijk de sticker ‘verkocht’ op het bord in de tuin. Eindelijk is het officieel!

Vrijdag 11 mei – Kookboekdag!

Ik stond weer een hele dag in de keuken om lekkere gerechten te koken voor het kookboek Koken met KeukenLiefde. Hieronder zie je de Röstischotel met zuurkool en braadworst en de snelle babi pangang a la KeukenLiefde die in het kookboek staan.

Dinsdag 5 juni – Eerste kistje Betuwse kersen in ontvangst nemen!

Samen met Ella-Marie rijd ik we naar kersenboomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen waar we samen met de burgemeester van Tiel Hans Beenakker het allereerste kistje Betuwse kersen in ontvangst mogen nemen. Wat een eer!

Woensdag 6 juni – Koken met Danny Jansen

KeukenLiefde werkt inmiddels al een aantal jaren met veel plezier samen met mediabureau Semilo. Zij regelen regelen onder andere de advertenties die je ziet op KL en zij bedenken en creëren ook campagnes waarbij ze influencers koppelen aan opdrachtgevers. Zo heb ik vanmiddag een event bij het Smulweb Kookcollege in Amersfoort waar we samen met tv-kok Danny Jansen gaan koken met de producten van Lee Kum Kee. Het was weer een leuke en gezellige middag!

Donderdag 28 juni – Fotoshoot voor kookboek

Vandaag staat er een familiefotoshoot op de planning voor het kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE. Wat is het toch fijn om dit soort dingen samen met je gezin te kunnen doen. KeukenLiefde is voor mij niet alleen de mooiste baan ter wereld maar het is ook iets dat ik samen met mijn gezin kan delen en daar word ik heel erg blij van.

Zaterdag 7 juli – Opening Open Kersendagen Wadenoijen

Ik heb het afgelopen jaar veel samengewerkt met de gemeente Tiel. Vandaag was ik uitgenodigd voor de opening van de Open Kersendagen in boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Een jaarlijks terugkerend event met kraampjes, diverse muzikale optredens van bekende artiesten en zangkoren en heel veel Betuwse kersen. Voor kinderen zijn er ook genoeg leuke dingen te doen. Zo vermaakte Ella-Marie zich op het springkussen, knuffelde pony’s en liet zich schminken.

We konden niet zolang blijven want ‘s middags gaf ik een kookdemo op de Woonmarkt in Tiel. Het thema was duurzaam wonen met als speerpunt aardgasvrij wonen. Ik kookte dus niet op gas maar op inductie. Ik kook zelf thuis nog op gas maar in ons nieuwe huis wil ik zo snel mogelijk de overstap maken naar inductie. Koken op inductie heeft veel voordelen: het is energiezuinig, snel, veilig, nauwkeurig en makkelijk schoon te maken. Ik maakte trouwens opgerolde spinaziepannenkoeken met zelfgemaakte bieslookroomkaas en zalm. Ella-Marie deelde ze uit en en kon het niet laten er zo nu en dan een in haar eigen mond te stoppen. Haha!

Dinsdag 24 juli – Verjaardagsfeest in de tuin

Hiep hiep hoera!! Op 24 juli is het altijd dubbel feest want dan is ons kleine keukenprinsesje jarig en onze zwager! Vandaag blaast Ella-Marie alweer acht kaarsjes uit. Stop. De. Tijd! ‘s Avonds steken we de barbecue aan voor een broodje hamburger buffet. Ondanks de zinderende hitte was het een superleuke dag!

Maandag 30 juli – 2 weken vakantie Italië

Eindelijk! Onze vakantie begint! We stappen al heel vroeg in de auto — van Nissan mochten de twee weken lang een prachtig blauwe Qashqai lenen — en rijden naar Italië. We verbleven twee weken op twee verschillende campings in Italië. Hier vind je het uitgebreide vakantieverslag. Omdat de eerste camping in Toscane ruim twaalf uur rijden is, maken we een tussenstop met overnachting aan het Comomeer.

Woensdag 15 augustus – De sleutel van ons nieuwe huis!

Als we weer terug in Nederland zijn is het eindelijk zover: vandaag krijgen we de sleutel van ons huis in Dreumel!

Augustus – Genieten met een grote G!

Het normale leven begint langzaamaan weer vorm te krijgen. Hier in Dreumel begint de school weer en Ella-Marie heeft dus haar eerste schooldag in een nieuwe klas. Best wel spannend. Johan heeft deze week nog vakantie en we hebben de hele week vrijgepland om dozen uit te pakken en klusjes (gras maaien!) te doen. Ella-Marie mag kiezen wat ze wilt eten na haar eerste schooldag en daar hoeft ze niet lang over na te denken: biefstuk met puree! Erbij maak ik haricots verts rolletjes met spek en gepofte trostomaten uit de oven. Ook bezochten we het Dreumels foodfestival wat megaleuk en gezellig was!

Zondag 9 september – Een zonnebloem langs de waal en onze eerst walnotenoogst

We wonen vlakbij de Waal en op zondag gaan we vaak wandelen in de uiterwaarden. Tussen de rotsblokken langs de Waal groeide deze prachtige zonnebloem maar ook cherrytomaatjes kwamen we tegen. Ook konden we vandaag de eerste walnoten rapen van onze walnotenboom.

Maandag 17 september – Koken met KeukenLiefde wordt gedrukt!

Van onze uitgever krijg ik een aantal foto’s doorgestuurd van de drukkerij waar ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE gedrukt wordt. Zo gaaf om te zien!

Donderdag 27 september – Eerst exemplaar Koken met KeukenLiefde!

Mijn dag kan niet meer stuk want ons kookboek ligt in de brievenbus! Na maandenlang koken en fotograferen heb ik dan eindelijk het allereerste gedrukte exemplaar van KOKEN MET KEUKENLIEFDE in handen. Wat een bijzonder gevoel. KOKEN MET KEUKENLIEFDE is een kookboek met 75 makkelijke hoofdgerechten (kip, vis, vlees en vega) voor elke dag. Heb jij hem al? Je kunt hem hier bestellen.

Zaterdag 29 september – Chillen op het waalstrand en vuurtje stoken

Het is een prachtige dag en Ella-Marie en ik lopen ‘s middags even naar het waalstrand achter ons huis. Als we terugkomen heeft Johan de vuurton aangestoken en roosteren we marshmallows boven het vuur.

Vrijdag 5 oktober – Pompoentijd!

We hadden weer een joekel van een flespompoen gekregen van Johan zijn tante, dus ik maakte weer heel wat nieuwe pompoenrecepten. Je vindt ze hier.

Zondag 7 oktober – Walnoten, walnoten en walnoten

Vrijdag 12 oktober – Houtworm behandelen en weekendje weg

Vandaag wordt het hout van de deel in het achterste gedeelte van ons huis behandeld tegen houtworm en omdat de geur daarvan behoorlijk intens is mogen we 48 uur ons huis niet in. We besluiten het er maar van te nemen en boeken een weekendje weg bij Landal Lommerbergen. Als Ella-Marie uit school komt halen Johan en ik haar op en rijden we meteen door naar het park. We hebben onwijs mazzel met het mooie weer!

Donderdag 18 oktober – Kookboeklancering bij boekhandel Arentsen in Tiel

’s Middags is de kookboeklancering van ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE bij boekhandel Arentsen in Tiel. Ik overhandig het eerste exemplaar aan de burgemeester van Tiel Hans Beenakker en geniet samen met de liefste familie en vrienden van dit bijzondere moment.

Sinds ons kookboek uit is mag ik elke dag exemplaren signeren en op de post doen. En dat doe ik met heel veel liefde en plezier! #zodankbaar

Vrijdag 26 oktober – Griezeltocht door Dreumel!

Na het eten schmink ik Ella-Marie want vanavond is er een Halloween-optocht door het dorp!

Zaterdag 10 november – Foodmarket boekhandel Scheltema

Terwijl Johan met Ella-Marie op het voetbalveld staat, rijd ik aan het eind van de ochtend richting Amsterdam. De Foodmarket bij boekhandel Scheltema is een jaarlijks terugkomend event waarmee ze de kookboekenweek aftrappen. Er zijn vanmiddag zo’n 50 kookboekauteurs en chefkoks aanwezig die in hun stand lekkere hapjes uit hun boek aanbieden. En natuurlijk is er de gelegenheid om het boek te laten signeren door de auteur en te kopen. Van 14:00 tot 17:00 uur sta ik in de stand van mijn uitgever Forte Culinair om ons boek te promoten. Halverwege de middag komen ook Johan en Ella-Marie even kijken. Die hadden na de voetbalwedstrijd de trein gepakt richting Amsterdam. Het was een leuke middag. Ik had mini sateetjes gemaakt en ze gingen allemaal op!

Vrijdag 16 november – signeren bij Tante Kee!

Ik sta al vroeg in de keuken om een witlofquiche met ham en kaas en een pasta caprese met pesto en salami uit KOKEN MET KEUKENLIEFDE te maken. Vanmiddag sta ik gezellig in de woonwinkel Tante Kee in Lienden van vriendinnetje Miranda om mijn boek te signeren en deze gerechten gaan mee om uit te delen.

Zondag 16 december – De eerste sneeuw!

Wakker worden in een witte wereld! Ik houd ervan. En deze kleine eskimo houd er ook van!

Woensdag 19 december – Tweede druk Koken met KeukenLiefde

We krijgen weer een nieuwe lading kookboeken binnen om te verkopen in onze eigen webshop. De verkoop is hard gegaan, dit is alweer de tweede druk! 🙂

Hopelijk vond je het leuk om samen met ons terug te blikken en heb je het afgelopen jaar genoten van onze recepten! Johan, Ella-Marie en ik willen jou als lezer en KL-bezoeker alvast een gelukkig nieuwjaar toewensen en hopelijk zien we je in het nieuwe jaar weer terug! Ik sluit af met een kerstwens die ik ook mocht delen in de Gelderlander:

Ik hoop dat heel veel mensen in 2019 het culinaire experiment aangaan om nieuwe gerechten te proberen. Durf. Probeer. Proef. De wereld is een groot smaakpalet om te ontdekken!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie, K♥L ontdekt ..., Persoonlijk

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde