Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 12-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
Gebruik dit weekmenu ook in combinatie met deze handige maaltijdplanner. Hier kun je alle gerechten noteren die je deze week wilt eten en direct je boodschappenlijstje opschrijven. Handig toch?
In dit nieuwe weekmenu vind je: zuurkool-ovenschotel, kip in zoetzure saus, groentesoep met balletjes, een heerlijke zelfgemaakte cordon blue en op vrijdag visdag een Siciliaans visje uit de oven. In het weekend geniet je van Mexicaanse wraps en een brownie met fudge en noten! Ik wens je een smakelijke week toe!
Maandag
Zuurkool-ovenschotel met gehakt en crème fraîche
Ik ben dol op ovenschotels en maak ze het hele jaar door. Deze zuurkool-ovenschotel met gehakt en crème fraîche eet ik het liefst in de winter. Hij is hartverwarmend!
Dinsdag
Kip in zoetzure saus
Nummer 64, Ga Xao Thom, oftewel kip in zoetzure saus is een vast onderdeel van de Vietnamese rijsttafel die we met enige regelmaat bestellen. De kip wordt eerst door maizena gewenteld en krokant gebakken, alvorens hij zachtjes verder gaart in een verrukkelijke zoetzure saus.
Woensdag
Groentesoep met gehaktballetjes
Dit is de echte groentesoep met gehaktballetjes zoals je oma die vroeger maakte. Gemaakt van zelfgemaakte, krachtige vleesbouillon. Het trekken van de vleesbouillon duurt een paar uurtjes maar kun je rustig al een dag van tevoren doen. Ook de gehaktballetjes kun je al een dag van tevoren draaien. Zo hoef je de soep de volgende dag alleen nog maar even af te maken. Serveer wat vers afgebakken stokbrood erbij en smullen maar!
Donderdag
Cordon bleu
Een Hollands agv’tje (aardappel, groente en vlees) eten wij niet vaak, maar soms heb ik er echt zin in. Zo’n ouderwetse cordon bleu bijvoorbeeld geserveerd met sperziebonen en een dot romige aardappelpuree. Smul! Die cordon bleu maak ik het liefste zelf, dat is makkelijk en zo lekker! Kijk maar snel in het recept…
Vrijdag
Siciliaanse vis uit de oven
Zin om iets heel lekkers te eten dat niet zo zwaar op de maag valt? Dan is dit het gerecht voor jou: Siciliaanse vis uit de oven met tomaat, venkel, kappertjes, pijnboompitten en basilicum. Een van mijn favoriete visgerechten!
Zaterdag
Mexicaanse wraps met gehakt en groenten
Wie is er niet dol op Mexicaanse wraps uit de oven? Dit keer vul ik ze met gehakt, wortel en knolselderij. Een heerlijke combinatie! Serveer de wraps met schaaltjes guacamole, tomatensalsa en voor de liefhebber wat zure room of crème fraîche. Smullen maar!
Zondag
Brownie met fudge en noten
Een lekkere chocolade brownie is zo gemaakt en smaakt altijd. Deze brownie is goed gevuld met fudge en gemengde noten. Snijd in kleine blokjes en geniet!
Deel je reactie