Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 42-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Ik wens je een smakelijke week toe!
In dit nieuwe weekmenu vind je:
✅ Rauwe andijviestamppot met spekjes
✅ Penne met stroganoffsaus en varkenshaas
✅ Zuurkoolovenschotel met gehakt
✅ Pompoen-wortelsoep
✅ Gebakken gele rijst met tonijn
✅ Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt
✅ Walnotenkoek
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons nieuwe kookboek!😋) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Rauwe andijviestamppot met uitgebakken spekjes
Rauwe andijviestamppot met knapperig uitgebakken spekjes, daar kun je echt zin in hebben! Ook voeg ik blokjes kaas toe die door de warmte van de stamppot iets gaan smelten. Verslavend lekker!
Dinsdag
Penne met stroganoffsaus en varkenshaas
Deze penne in romige stroganoffsaus met paprika en champignons en malse varkenshaas staat snel genoeg op tafel voor een doordeweekse dag en is feestelijk genoeg om te serveren aan vrienden of familie tijdens een gezellig diner. Zie ook de variatietips!
Woensdag
Zuurkool-ovenschotel met gehakt en crème fraîche
Ovenschotel kunnen het hele jaar door maar deze zuurkool-ovenschotel met gehakt en crème fraîche smaakt het best in de herfst en winter als het buiten koud en guur is. Hij is namelijk hartverwarmend!
Donderdag
Pompoen-wortelsoep met kokosroom
Het is pompoentijd! Ik ben dol op pompoensoep en vooral deze variant met wortel en kokosroom. Het kaneelstokje geeft een warme herfst- en wintersmaak en het sinaasappelsap zorgt voor een friszoet accent. Een verrukkelijke combi!
Vrijdag
Gebakken gele rijst met tonijn
Gebakken rijst is een gerecht waar wij dol op zijn. Je kunt er eindeloos mee variëren door steeds andere groenten en eventueel vlees of vis toe te voegen. Dit kleurrijke gerecht maak je met (op)gebakken gele rijst en lekkere groenten zoals sperziebonen, venkel en zoete puntpaprika. De gebakken tonijn is een heerlijke aanvulling! Bak hem vooral niet te lang, tonijn is het lekkerst als hij nog niet niet helemaal gaar is vanbinnen.
Zaterdag
Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt
Een heerlijk stokbrood gevuld met Italiaans gekruid gehakt en met kaas gegratineerd in de oven. De voorbereiding kost je hooguit 10 minuten, daarna doet de oven (of Airfryer) de rest van het werk. Lekker als lunch of hoofdgerecht met een kom (tomaten)soep, of snijd in kleinere stukken en serveer als borrelhapje.
Zondag
Walnotenkoek (uit Med)
Heb je net als wij een walnotenboom in je tuin staan en weet je van gekkigheid niet wat je met al die walnoten moet? Deze walnotenkoek met maar 4 ingrediënten is een goed idee om mee te beginnen.
Deel je reactie