Weekmenu 13-2022

Weekmenu 13-2022

Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.

In dit nieuwe weekmenu:

✅Ma: Orzo met garnalen, spinazie en pestoroomsaus
✅Di: Aardappel anders bacon ui
✅Wo: Gehaktballetjes in teriyakisaus

✅Do: Italiaanse rucolastamppot
✅Vr: Taco cups
✅Za: Schnitzel met champignonroomsaus
✅Zo: Spekkoekcake

Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!😋) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Orzo met garnalen, spinazie en pestoroomsaus

Een heerlijk pastagerecht met orzo (pasta in de vorm van een rijstkorrel), garnalen, spinazie en pestoroomsaus. Orzo wordt ook wel risoni genoemd. Door de kleine korrel is orzo supersnel klaar en dus ideaal om op tafel te zetten op een doordeweekse dag. Met dit gerecht kun je lekker variëren. Vervang de garnalen bijvoorbeeld door kip, of gebruik een andere groente. Zie de variatietips in het recept.

Orzo met garnalen, spinazie en pestoroomsaus

Dinsdag

Aardappel anders bacon ui

Onlangs kreeg ik de vraag van een lezeres of ik een recept voor aardappel anders wilde delen. Liefst in de smaak bacon ui. Maar natuurlijk. Vroeger kocht ik deze potten met kant-en-klare gratinsaus regelmatig, maar inmiddels weet ik hoe je hem zelf maakt. Het enige dat je nodig hebt is slagroom! Tijdens het gratineren in de oven dikt de slagroom in en transformeert hij tot smakelijke, romige gratinsaus. Enige dat jij hoeft te doen is wat smaakmakers toevoegen.

Aardappel anders bacon ui

Woensdag

Gehaktballetjes in teriyakisaus

Heerlijke gehaktballetjes in zelfgemaakte, sticky teriyakisaus. De teriyakisaus maak je in nog geen 5 minuten tijd en is veel lekkerder dan een flesje uit de winkel. Je kunt deze gehaktballetjes serveren als snackballetjes (zie onderstaande tip) bij de borrel, of serveer als onderdeel van een hoofdgerecht met bijvoorbeeld rijst of noedels en gewokte groente.

Gehaktballetjes in teriyakisaus

Donderdag

Italiaanse rucolastamppot

Dol op rucola? Met deze pittige slablaadjes kun je een heerlijke stamppot maken. Deze Italiaanse rucolastamppot met zongedroogde tomaat, olijf en Parmezaan is makkelijk om te maken en iedereen is er dol op. Serveer als vegetarisch hoofdgerecht, of met gebakken kip, vlees of vis.

Italiaanse rucolastamppot

Vrijdag

Taco cups

Zien deze Mexicaanse taco cups er niet feestelijk uit! Een krokant tortillawrapbakje gevuld met Mexicaans gehakt met tomaat, groene peper en mais. Lekker om te serveren met zelfgemaakte guacamole. Wil je ze van tevoren maken voor een feestje of verjaardag, bak ze dan eerst af. Je kunt ze dan later afgedekt met aluminiumfolie opnieuw opwarmen in de oven.

Taco cups

Zaterdag

Schnitzel met champignonroomsaus

Bestel jij altijd een schnitzel als je uit eten gaat? Die kun je ook heel makkelijk zelf maken. Ik maak de schnitzel graag van kipfilet en serveer hem met zelfgemaakte champignonroomsaus. Een heerlijk verwengerecht voor de zaterdagavond.

Schnitzel met champignonroomsaus

 

Zondag

Spekkoekcake

Als ik in de toko ben ga ik nooit weg zonder een stukje spekkoek. Ook dochterlief is er dol op. Op KL staat een recept om zelf spekkoek te maken maar heel eerlijk, je bent er wel even mee bezig. Deze spekkoekcake smaakt bijna hetzelfde maar is een stuk makkelijker om te maken.

Spekkoekcake

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde