Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 13-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Orzo met garnalen, spinazie en pestoroomsaus
Di: Aardappel anders bacon ui
Wo: Gehaktballetjes in teriyakisaus
Vr: Taco cups
Za: Schnitzel met champignonroomsaus
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Orzo met garnalen, spinazie en pestoroomsaus
Een heerlijk pastagerecht met orzo (pasta in de vorm van een rijstkorrel), garnalen, spinazie en pestoroomsaus. Orzo wordt ook wel risoni genoemd. Door de kleine korrel is orzo supersnel klaar en dus ideaal om op tafel te zetten op een doordeweekse dag. Met dit gerecht kun je lekker variëren. Vervang de garnalen bijvoorbeeld door kip, of gebruik een andere groente. Zie de variatietips in het recept.
Dinsdag
Aardappel anders bacon ui
Onlangs kreeg ik de vraag van een lezeres of ik een recept voor aardappel anders wilde delen. Liefst in de smaak bacon ui. Maar natuurlijk. Vroeger kocht ik deze potten met kant-en-klare gratinsaus regelmatig, maar inmiddels weet ik hoe je hem zelf maakt. Het enige dat je nodig hebt is slagroom! Tijdens het gratineren in de oven dikt de slagroom in en transformeert hij tot smakelijke, romige gratinsaus. Enige dat jij hoeft te doen is wat smaakmakers toevoegen.
Woensdag
Gehaktballetjes in teriyakisaus
Heerlijke gehaktballetjes in zelfgemaakte, sticky teriyakisaus. De teriyakisaus maak je in nog geen 5 minuten tijd en is veel lekkerder dan een flesje uit de winkel. Je kunt deze gehaktballetjes serveren als snackballetjes (zie onderstaande tip) bij de borrel, of serveer als onderdeel van een hoofdgerecht met bijvoorbeeld rijst of noedels en gewokte groente.
Donderdag
Italiaanse rucolastamppot
Dol op rucola? Met deze pittige slablaadjes kun je een heerlijke stamppot maken. Deze Italiaanse rucolastamppot met zongedroogde tomaat, olijf en Parmezaan is makkelijk om te maken en iedereen is er dol op. Serveer als vegetarisch hoofdgerecht, of met gebakken kip, vlees of vis.
Vrijdag
Taco cups
Zien deze Mexicaanse taco cups er niet feestelijk uit! Een krokant tortillawrapbakje gevuld met Mexicaans gehakt met tomaat, groene peper en mais. Lekker om te serveren met zelfgemaakte guacamole. Wil je ze van tevoren maken voor een feestje of verjaardag, bak ze dan eerst af. Je kunt ze dan later afgedekt met aluminiumfolie opnieuw opwarmen in de oven.
Zaterdag
Schnitzel met champignonroomsaus
Bestel jij altijd een schnitzel als je uit eten gaat? Die kun je ook heel makkelijk zelf maken. Ik maak de schnitzel graag van kipfilet en serveer hem met zelfgemaakte champignonroomsaus. Een heerlijk verwengerecht voor de zaterdagavond.
Zondag
Spekkoekcake
Als ik in de toko ben ga ik nooit weg zonder een stukje spekkoek. Ook dochterlief is er dol op. Op KL staat een recept om zelf spekkoek te maken maar heel eerlijk, je bent er wel even mee bezig. Deze spekkoekcake smaakt bijna hetzelfde maar is een stuk makkelijker om te maken.
Deel je reactie