Weekmenu 13-2019

Weekmenu 13-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

Dit is voor mij het ultieme comfort food: een pan vol dampende, romige tomatenrisotto. Perfect om de week mee te beginnen! Nog steeds denken veel mensen dat risotto moeilijk is om te maken maar niks is minder waar. Ik vind het zelfs een van de makkelijkste gerechten omdat alles wordt bereid in één pan. Op wat hak- en snijdwerk na is het enige dat je hoeft te doen, af en toe liefdevol roeren door de pan. Easy toch!

Tomatenrisotto met oude kaas

Dinsdag

Bij stamppot denk je al snel aan de winter, maar het smaakt net zo lekker in de lente of in de zomer. Dat bewijst deze frisse voorjaarsstamppot met sla, radijs en gerookte kip!

Frisse voorjaarsstamppot met sla, radijs en gerookte kip

Woensdag

Jezelf verwennen met een lekkere lunch? De Mexicaanse quesadilla is net zo snel klaar als een tosti en minstens zo smakelijk! Deze quesadilla is belegd met tomatensaus, ui, ham en kaas. Echt een aanrader!

Quesadilla met ham en kaas

Donderdag

Deze varkenshaas roerbak met broccoli en wortel is ideaal voor een drukke, doordeweekse werkdag. Hij staat in 15 minuten op tafel! Voor het lekkerste resultaat laat je het vlees marineren. Dat kan ’s ochtends voordat je naar je werk gaat of zelfs de avond ervoor al. Ben je het vlees vergeten te marineren? Geen ramp, ook met een marinadetijd van 10 minuten krijg je een lekker resultaat.

Varkenshaas roerbak met broccoli en wortel

Vrijdag

Heb je een restje aardappelpuree over? Deze zalmburgers maak je heel eenvoudig met zalm uit een blikje en aardappelpuree. Serveer met wat gestoomde of gekookte groente en eventueel een lekkere salade.

Zalmburger

Zaterdag

Ze zijn er weer! Kraakverse asperges, ook wel het ‘witte goud’ genoemd. Elk jaar kijk ik er weer halsreikend naar uit. Het aspergeseisoen duurt, afhankelijk van het weer, van halverwege april tot 24 juni, dus geniet ervan zolang het kan! Deze klassieke bereiding met ham, ei en botersaus blijft mijn onovertroffen favoriet.

Witte asperges met ham, ei en botersaus

Zondag

Met het basisrecept voor soezen dat ik eerder met je deelde maak je in een handomdraai deze heerlijke slagroomsoesjes! Bestrooi ze voor serveren met poedersuiker of dip de soesjes met de bovenkant in wat gesmolten chocolade. Ook leuk en lekker om ze daarna nog te bestrooien met wat geroosterd amandelschaafsel. Mmmm, dat wordt smullen!

Slagroomsoesjes

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen. 🥰

Inspiratie, Weekmenu

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin