Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 29-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: Griekse traybake, pasta met kip en perzik en roomsaus, taco’s met gehakt en rijst, heerlijke kipspiesjes voor op de bbq en een heerlijke pan met paella. In het weekend geniet je van een lekkerste broodje hamburger wat je ooit hebt gegeten en sluit je af met ijsjes cupcake! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Griekse traybake met feta en tzatziki
Een traybake is mijn redder in nood als ik weinig zin of tijd heb om te koken, maar wel lekker wil eten. Deze Griekse traybake met gemarineerde aardappeltjes, courgette, paprika en feta is heerlijk! Je mikt alle ingrediënten op een groot bakblik en de oven doet de rest! De aardappels kook ik eerst voor en marineer ik in olijfolie en wat kruiden. Zo zijn ze in de oven tegelijk klaar met de groenten. Het voorkoken en marineren kun je al een dag van tevoren doen. Ook de tzatziki kun je al een dag van tevoren maken. Zo hoef je op de dag zelf alleen nog de groenten te snijden, alles op het bakblik te leggen en hem de oven in te schuiven. Serveer deze traybake als vegetarisch hoofdgerecht, of serveer bijvoorbeeld met vegetarische balletjes, of een lekker stukje vis of vlees van de barbecue.
Dinsdag
Pasta met kip, perzik en roomsaus
Een lekker pastagerecht op tafel zetten waar iedereen dol op is? Deze pasta met gekruide kerriekip, zoete perzik, witlof, paprika en roomsaus is favoriet bij jong en oud!
Woensdag
Taco’s met gehakt en rijst
Deze smakelijke tacoschelpen gevuld met Mexicaans gehakt en rijst zet je in een mum van tijd op tafel. Zet bakjes op tafel met geraspte kaas, frisse ijsbergsla, salsasaus, guacamole, crème fraîche en plakjes verse jalapeño pepers zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Dan is het feest!
Donderdag
Gemarineerde kipspiesjes van de barbecue
Ondanks dat het weer niet altijd meewerkt zitten we volop in het barbecueseizoen. Deze gemarineerde kipspiesjes met ui en paprika zijn zo gemaakt. Een uurtje marineren volstaat, maar een hele nacht kan ook. Door de yoghurtmarinade is de kip na het grillen heerlijk mals en sappig.
vrijdag
Paella met garnalen en chorizo
Zet een grote pan Spaanse paella op tafel en ik krijg direct het zomergevoel. En dat terwijl ik nog nooit in Spanje ben geweest! 🙂 Er zijn veel verschillende varianten paella. Dit is een eenvoudige, maar hele smakelijke variant met garnalen en chorizo die je snel op tafel zet. PS Gebruik een hittestendige paellapan die op de barbecue kan en bereid hem lekker in de buitenlucht!
Zaterdag
Het ultieme broodje hamburger!
Dit broodje hamburger maakte mijn oom jaren geleden voor ons toen hij over was uit Canada. Met alles erop en eraan: uitgebakken bacon, gebakken uienringen, augurk, tomaat, sla en natuurlijk een goede burger. Die burger maak ik al jaren volgens dit recept en is onovertroffen. Het geheim zit hem in de oestersaus… 🙂
Zondag
IJsjes cupcakes
Hoe leuk zijn deze ijsjes cupcakes! Ze komen uit het ‘Kinderbakboek’ van Laura Kieft. Als je van bakken houdt ken je Laura ongetwijfeld van haar zoete bakblog Laura’s Bakery. Ik snuffel regelmatig even rond op haar website om me te verlekkeren aan de prachtige foto’s en leuke recepten.
Deel je reactie