Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 30-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: een braadworst spies voor op de bbq, rijstsalade met kip, heerlijke noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus, courgette cannelloni en moules mariniere . In het weekend geniet je van een broodje hamburger quesadilla en een overheerlijke kersen kokos cake! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Braadworst spies met currysaus
Gisteren deelde ik het recept voor zelfgemaakte currysaus, die onmisbaar is bij de Duitse curryworst. Omdat het hoogzomer is en de barbecue overuren draait maakte ik een lekkere barbecue variant van dit recept, namelijk deze braadworst spies met currysaus!
Dinsdag
Rijstsalade met kip en witlof
Een heerlijk, frisse rijstsalade met gerookte kip, witlof, druiven en mandarijntjes. Door de rijst is de salade wat vullender en ook geschikt om te serveren als licht hoofdgerecht. Je kunt de rijst ook weglaten en de salade als lunch serveren of vervang de rijst door pasta om er een avondvullende pastasalade van te maken.
Woensdag
Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Mijn dochter en ik zijn dol op deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Een heerlijk Oosters gerecht met Hollands tintje! Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren of ’s ochtends draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel. Voor de saus gebruikte ik mijn zelfgemaakte teriyakisaus (die maak je in een handomdraai), maar je kunt ook teriyakisaus ook een flesje gebruiken.
Donderdag
Courgette cannelloni met spinazie en ricotta
Deze courgette cannelloni is koolhydraatarm want hij is gemaakt met courgette in plaats van pasta. Dungeschaafde plakken courgette worden gevuld met een romig mengsel van spinazie en ricotta en zachtjes in tomatensaus gegaard in de oven. Lekker om te serveren met een aangemaakte groene salade.
vrijdag
Moules marinière – Mosselen op zijn Frans
Het mosselseizoen is weer begonnen en dat eerste mosselpannetje smaakt altijd als geen ander. In dit eenvoudige Franse recept komt de zachte mosselsmaak perfect tot zijn recht!
Zaterdag
Broodje hamburger quesadilla
Een belegde quesadilla in broodje hamburger stijl! Deze quesadilla is belegd met alle ingrediënten die je ook op een broodje hamburger legt: gekruid gehakt, bacon, tomaat, ui, kaas en een lekker sausje. Je kunt hem binnen bereiden in de koekenpan of buiten op de barbecue. Serveer als lunch, of als licht hoofdgerecht met een lekkere salade erbij.
Zondag
Kersen kokos cake
Geniet van de Hollandse kersen zolang het kan. Als geboren en getogen Betuwenaar (inmiddels Maas en Waler waar de kersen ook heerlijk zijn!) gaat er voor mij niks boven de Betuwse kers; stevig, sappig en lekker zoet! Heerlijk om zo van te snoepen, of verwerk ze in deze tropische kersencake met kokos en een vleugje rum. Verrukkelijk!
Deel je reactie