Weekmenu 32-2020 Tropenmenu

Aangezien de temperatuur volgende week meerdere dagen boven de 33° uitkomt, is een tropenmenu wel op zijn plek denk ik zo. Met dat warme weer wil je niet lang in de keuken staan, maar wel heel lekker eten! In dit weekmenu vind je dus makkelijke maaltijden die snel klaar en heel erg lekker zijn! PS En ook goed te maken zijn op de barbecue!

In dit weekmenu: garnalenspiezen met rijstsalade, pitabrood pizza’s, currysoep met wortel en spitskool, kipsalon met krieltjes en ratatouille van de barbecue. In het weekend heb je alle tijd om al die courgettes uit je moestuin eindelijk in te maken in zoetzuur en op zondag geniet je van je zelfgemaakte nicecream: gezond ijs gemaakt van vers fruit! Ik wens je alvast een zonnige en heerlijke week toe! 

Maandag

Garnalenspies van de barbecue. Voor het lekkerste resultaat marineer je ze al een dag van tevoren. Lekker met deze rijstsalade met ei en komkommer en eventueel stokbrood en kruidenboter.

Garnalenspies van de barbecue

Dinsdag

Deze pitabrood pizza’s maak je in een handomdraai in de oven, of (met gesloten deksel) op de barbecue. Lekker met deze aangemaakte salade.

Woensdag

Een heerlijke maaltijdsoep die razensnel op tafel staat is deze currysoep met wortel en spitskool. Hij is ook gezond en licht verteerbaar!

Snelle currysoep met wortel, spitskool en rijstvermicelli

Donderdag

Deze kipsalon met krieltjes kun je ook op de barbecue maken. Snijd kipfilet over de lengte doormidden, maar net niet helemaal door. Klap de kipfilet open en bestrooi met zout, peper, paprikapoeder of kipkruiden en bestrijk met zonnebloemolie. Grill aan beide kanten op de barbecue tot hij gaar is. Laat afkoelen en snijd of pluk in stukjes. Doe de krieltjes in een aluminium barbecueschaaltje en bestrooi met zout, peper, paprikapoeder en zonnebloemolie. Bak op de barbecue tot de krieltjes beetgaar zijn en beginnen te kleuren. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 2 minuten mee. Verdeel de kip over de krieltjes en bestrooi met geraspte kaas. Bak nog 1 à 2 minuten op de barbecue met gesloten deksel tot de kaas is gesmolten. Verdeel wat sla/rauwkost over de kipsalon en serveer met zelfgemaakte knoflooksaus. Tip! Maak de knoflooksaus lichter door een deel van de mayonaise te vervangen door Griekse yoghurt.

Kipsalon

Vrijdag

Komt er geen einde aan de courgettes, paprika’s, tomaten in je moestuin? Maak de verrukkelijke Franse groentestoof ratatouille! Maak het al een dag van tevoren of ’s ochtends zodat je het ’s avonds alleen nog maar hoeft op te warmen. Barbecuetip! Schep de ratatouille in aluminiumbarbecueschaaltjes en breek in het midden een eitje. Bestrooi met wat parmezaan en zet 10 tot 15 minuten op de barbecue met gesloten deksel. Maak voor serveren af met verse basilicum. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Zaterdag

Die heerlijke ratatouille zal je courgettevoorraad waarschijnlijk niet veel laten slinken. Wat verder nog te doen met die groene rakkers? Maak ze in in zoetzuur! Zo kun je er over enkele weken nog van genieten als bijgerecht bij bijvoorbeeld bami of nasi.

Courgette inmaken in zoetzuur

 

Zondag

Zin in een verkoelend ijsje, maar liever niet de calorieën? Maak deze nicecream!

Nicecream - het gezonde ijsje!

Inspiratie, Weekmenu

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin