Weekmenu #38

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, pasta, vis, snel en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

We beginnen de week goed met deze heerlijke, romige pasta: mini penne met broccoli, doperwten, spek en roomsaus. Eigenlijk kan ik dit elke dag van de week wel eten. Het is een van mijn favoriete gerechten!

Penne met broccoli, doperwten, spek en roomsaus

Dinsdag

Eindelijk leent de temperatuur zich weer voor oer-Hollandse winterkost. Herfstkost moet ik eigenlijk zeggen want de herfst is pas net begonnen. En wat smaakt er op een natte, gure herfstdag nou beter dan rauwe andijviestamppot met gehaktballen? En zelfgemaakte jus! Ik kan even niks bedenken. Jij?

Woensdag

De woensdagmiddag staat in mijn agenda standaard vrijgepland voor dochterlief Ella-Marie. We gaan graag samen buiten de deur lunchen, maar net zo lief bak ik thuis pannenkoeken. Dit is al jaren mijn onovertroffen basisrecept. Simpel en heel erg lekker!

Elke dag gezond, lekker en gevarieerd eten, dat willen we allemaal. Maar soms ontbreekt het ons gewoon aan inspiratie om weer wat te bedenken. Daarom schreef ik het kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE, een praktisch (en gezellig!) kookboek zonder poespas maar mét 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag! De recepten zijn bijna allemaal — op enkele KL-klassiekers na — origineel en staan dus niet online. Heb jij ons boek nog niet in huis? Je bestelt hem HIER in onze webshop en kan er dan tevens voor kiezen om jouw exemplaar door mij te laten signeren. Leuk als je hem cadeau wilt geven voorzien van een persoonlijke boodschap, of geef hem jezelf cadeau en laat mij er wat leuks voor jou in schrijven! Ik zet met liefde mijn vingertjes aan het werk hoor! 🙂 Dus schroom niet en bestel vandaag nog een gesigneerd exemplaar!!

Donderdag

Op donderdag haal ik graag een visje bij de visboer. Afhankelijk van de soort vis, bedenk ik thuis pas wat ik ermee ga maken. Een maaltijdsalade is ideaal om op tafel te zetten als je weinig tijd hebt om te koken maar toch lekker en gezond wilt eten. Deze maaltijdsalade met gebakken zalm en knoflookgarnalen kan ik met liefde aanbevelen! In principe kun je elke vissoort gebruiken die je zelf lekker vindt, of voorhanden hebt.

Salade met gebakken zalm en knoflookgarnalen

Vrijdag

Weekend en pizza horen bij elkaar net zoals mayonaise en friet. 🙂 Ben jij ook zo dol op pizza maar ben je gediagnosticeerd met coeliakie of heb je glutensensitiviteit? Met dit glutenvrije pizzadeeg kun jij ook schaamteloos genieten van de lekkerste pizzaaaaaaa!

Glutenvrij pizzadeeg

Zaterdag

Op zaterdag eten wij regelmatig broodje hamburger. In de zomer bereiden we die natuurlijk lekker buiten op de barbecue maar je kunt de hamburgers natuurlijk ook gewoon in een grillpan of koekenpan bereiden. Onlangs verving ik de runderburger door zelfgemaakte linzenburgers. Geen broodje hamburger maar een broodje linzenburger dus. Zelfs de grootste carnivoren zullen hiervan smullen! Lekker met zelfgemaakte pompoenfriet en knoflooksaus erbij.

Broodje linzenburger

Zondag

Zondag is dé borreldag bij uitstek. Lekker bankhangen met een goed boek of spannende film, of gezellig borrelen met vrienden of familie. En natuurlijk komt er dan iets lekkers op tafel. Onlangs maakte ik deze geitenbrie uit de oven en sindsdien is het mijn nieuwe favoriete borrelhapje! De binnenkant van de brie smelt waardoor een soort kaasfondue onstaat. Heerlijk om stokbrood of rauwkost doorheen te halen.

Geitenbrie uit de oven

Heb je een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Facebook of Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook! 🙂

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com