Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 50-2021
Geen idee wat je deze week weer op tafel moet toveren? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag. In dit nieuwe weekmenu vind je:
Ma: Franse zuurkoolschotel
Di: Snelle currysoep met wortel, spitskool en rijstvermicelli
Wo: Stroganoff-gehaktschotel
Vr: Quiche met broccoli en spekjes
Za: Uitsmijter carpaccio
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Franse zuurkoolschotel
Deze Franse zuurkoolschotel (Elzasser zuurkool) is een van onze favoriete zuurkoolrecepten. Hij wordt geserveerd met gekookte aardappels en verschillende soorten vlees: ik gebruik casselerrib, zuurkoolspek, rookworst en knakworsten. Een maaltijd voor de echte vleesliefhebber dus. 😉 Soms vervang ik de gekookte aardappels door aardappelpuree, dat vind Johan lekkerder namelijk. Ook serveer ik graag bakjes met ananas, mosterd en soms nog extra uitgebakken spekjes bij de zuurkool. Tja, als je dan toch uitpakt…
Dinsdag
Snelle currysoep met wortel, spitskool en rijstvermicelli
Snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten? Deze currysoep staat in no time op tafel. Hij is lekker romig door het vleugje kokosmelk en goed gevuld met wortel, spitskool en rijstvermicelli.
Woensdag
Stroganoff-gehaktschotel
Een heerlijke ovenschotel die je van tevoren al kunt maken en moment suprême alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. De schotel bestaat uit twee lagen: gehaktstroganoff en romige aardappelpuree. Even bestrooien met kaas (of paneermeel met wat vlokjes boter als je niet van kaas houdt) en goudbruin gratineren in de oven.. Mmmm, veel smulplezier!
Donderdag
Romige pasta met kip en pompoen
Kip en pompoen is een heerlijke combi. Deze herfstige pasta met kip, pompoen en crème fraîche staat snel op tafel. Ik gebruik graag flespompoen omdat die lekker stevig blijft en een heerlijk zoete en nootachtige smaak heeft. Van de pompoen die je overblijft kun je de volgende dag heerlijke soep maken.
Vrijdag
Quiche met broccoli en spekjes
Deze quiche met broccoli en spekjes is een echte allemansvriend. Serveer hem als hoofdgerecht met lekkere salade erbij. Is er een stukje over? Neem de volgende dag een puntje mee naar je werk als lunch, ook koud smaakt hij lekker.
Zaterdag
Uitsmijter carpaccio
Deze uitsmijter carpaccio is een heerlijk idee voor de lunch, of serveer als avondeten met een kommetje soep erbij.
Zondag
Appeltaart met rumrozijnen en walnoot
Een Hollandse appeltaart mag je mij het hele jaar voorschotelen. Het is een van mijn favoriete taarten. Ik serveer hem ook graag met kerst. Voor een feestelijk tintje versier ik de bovenkant van de taart met deegsterren en voeg ik rumrozijnen en walnoot aan de vulling toe. Feest!
Deel je reactie