Weekmenu 50-2022

Weekmenu 50-2022

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar kan je ook geld en stress besparen. Heb je geen idee wat je volgende week op tafel moet zetten? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 50-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 50-2022:

✅ Ma: Boerenkoolstamppot met jus en rookworst
✅ Di: Krieltjes carbonara met ham en witlof
✅ Wo: Zweedse gehaktballetjes

✅ Do: Mini pompoen wellington
✅ Vr: Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus
✅ Za: Tortillataart met gehakt en groenten
✅ Zo: Red velvet cake

Maandag

Boerenkoolstamppot met jus en rookworst

Voor dit recept schakelde ik mijn moeder als hulplijn in. Zij maakt namelijk de lekkerste boerenkoolstamppot. Vroeger gruwelde ik van boerenkool, maar ja, wat wist ik toen helemaal? Gelukkig komt wijsheid met de jaren en weet ik dit gerecht inmiddels op juiste waarde te schatten.

Boerenkoolstamppot met jus en rookworst

Dinsdag

Krieltjes carbonara met ham en witlof

Deze krieltjes carbonara met ham en witlof zet je in een handomdraai op tafel. Anders dan in de klassieke carbonara mag je in dit gerecht het ei laten stollen. De kleine stukjes roerei maken dit gerecht extra lekker. Serveer met een gebraden gehaktbal, gebakken zalm, of met een salade. Een lekkere variatie maak je door de ham en witlof te vervangen door uitgebakken spekjes en champignons.

Krieltjes carbonara met ham en witlof

Woensdag

Zweedse gehaktballetjes

Wie heeft ze bij een bezoekje aan het zweedse woonwarenhuis IKEA niet eens geproefd? Ik heb het natuurlijk over Zweedse gehaktballetjes in roomsaus met veenbessencompote. Zelfgemaakt met een beetje liefde erin zijn ze natuurlijk nog lekkerder. Geserveerd met fluweelzachte aardappelpuree en wat lekkere groenten is dit een feestmaal pur sang. Niet voor niets dat dit gerecht in Zweden zelfs met Kerst op tafel komt.

Zweedse gehaktballetjes (Köttbullar)

Donderdag

Mini pompoen wellington

Deze mini pompoen wellington is gevuld met geroosterde pompoen en zoete aardappel. Heerlijk om als vegetarisch hoofdgerecht met kerst te serveren, of op elke andere dag van het jaar. Ik serveer ze graag op een groene salade met sinaasappel, gedroogde cranberry en hazelnoten, met een dot crème fraîche en gepofte cherrytrostomaatjes erbij.

Mini pompoen wellington

Vrijdag

Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus

Een heerlijk pastagerecht dat snel op tafel staat is deze tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus. Ook lekker met garnalen of kip. Zie de variatietips in het recept!

Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus

Zaterdag

Tortillataart met gehakt en groenten

Deze hartige tortillataart met gehakt en groenten is een echte familiefavoriet. De bodem en korst maak je makkelijk van zachte tortillawraps, de vulling bestaat uit Mexicaans gekruid gehakt en verse groenten. Serveer de tortillataart met gehakt en groenten desgewenst met lekkere toppings zoals avocado, vers gehakte kruiden en een dot zure room, of met een frisse salade.

Zondag

Red velvet cake

Wil jij je gasten deze kerst verrassen met een prachtige taart? Deze red velvet cake is een plaatje om te zien en goddelijk lekker. Laagjes rood gekleurde, luchtige cake afgewisseld met sneeuwwit roomkaasglazuur. Ik beloof je, er blijft geen kruimel van over!

Red velvet cake

Inspiratie, Weekmenu

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin