Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 9-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Macaroni carbonara met ham en champignons
Di: Aardappelgratin met spruitjes en brie
Wo: Rigatoni diavola
Vr: Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing
Za: Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Macaroni carbonara met ham en champignons
Deze macaroni carbonara met ham en champignons ken je wellicht van een zakje maaltijdmix van een bekende pakjes- en zakjesfabrikant. Hoewel ik hier geen tegenstander van ben — gemak dient tenslotte de mens —, zal ik zo’n zakje niet zo snel kopen. Gewoon omdat ik weet hoe makkelijk je het zelf maakt. Voor carbonarasaus heb je maar twee ingrediënten nodig: ei en parmezaan. Door de warmte van de pasta transformeren ze vanzelf in een romige saus. Met champignons en ham maak je een lekkere variant op de Italiaanse klassieker. Serveer met een lekkere salade erbij.
Dinsdag
Aardappelgratin met spruitjes en brie
Ik ben dol op romige aardappelgratin. In deze aardappelgratin voeg ik spruitjes, spekjes en brie toe. Dat is een verrukkelijke combi. Deze aardappelgratin met spruitjes is een maaltijd op zich – ik serveer hem met een salade erbij -, maar je kunt er ook een gehaktbal, beenhammetje, hachee of (gebraden) kip en nog extra groenten (bijv. gebakken champignons of gestoofde zuurkool) bij serveren.
Woensdag
Rigatoni diavola
Zin in een pittig pastagerecht? Maak deze rigatoni diavola: pasta met tomatensaus en pittige Spaanse peper!
Donderdag
Currypannetje met kip en pompoen
Een heerlijk mild currypannetje met kip, pompoen en sinaasappel. De currypasta maak je zelf. Dat is heel makkelijk en bovendien kun je dan zelf de smaak en pittigheid bepalen. Voor dit recept gebruik ik één rood pepertje waarvan ik de zaadlijst verwijder. Zo wordt de curry minder pittig. Houd je helemaal niet van pittig, gebruik dan een halve peper. Houd je van heet, laat dan de zaadjes zitten. Ook voeg ik een handje amandelen toe aan de currypasta. Dat geeft een lekkere smaak en maakt de currysaus wat dikker. Het vleugje sinaasappelsap geeft de curry een aangenaam zoetje. Lekker om te serveren met witte rijst en — wat ik en mijn dochter graag doen — een lepel dikke yoghurt. Zie ook de variatietips in het recept.
Vrijdag
Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing
Meestal kook ik (Annemiek), maar soms neemt Johan het kookstokje over. Zo maakte hij onlangs deze Mexicaanse zalmsalade met avocadodressing. Ik werd hier zo ongelofelijk blij van! Het is makkelijk om te maken, gezond en meer dan verrukkelijk!
Zaterdag
Gevuld stokbrood met Italiaans gehakt
Niet zoveel zin om te koken maar wel iets lekkers eten? Dit gevulde stokbrood met gehakt en kaas is een goed idee. De voorbereiding kost je hooguit 10 minuten, daarna doet de oven (of Airfryer) de rest van het werk. Lekker als snack, of als maaltijd met een kommetje soep erbij.
Zondag
Cheesecake met frambozensaus
Ik mag graag een lekkere taart maken in het weekend. Vaak is de zondag hier een ideale dag voor omdat ik dan de meeste tijd heb. Deze cheesecake met knapperige spritsbodem, roomkaasvulling en heerlijke frambozensaus swirl is een van mijn favorieten. En na het proeven hiervan durf ik te wedden, ook die van jou.
Deel je reactie