Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Elke vrijdag deel ik een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
Gebruik dit weekmenu ook in combinatie met deze handige maaltijdplanner. Hier kun je alle gerechten noteren die je deze week wilt eten en direct je boodschappenlijstje opschrijven. Handig toch?
In dit nieuwe weekmenu vind je: Italiaanse broccolistamppot, biryani met kip, gehaktrollade in aardappeldeegkorst, risotto met spinazie, courgette en pesto en een broccolipannetje met gehakt en kaassaus. In het weekend geniet je van varkenshaasmedaillons in champignonroomsaus en carpaccioglaasjes! Ik wens je een smakelijke week toe!
Deze broccolistamppot krijgt een heerlijke Italiaanse twist door de pesto, parmezaan en pijnboompitten. De stamppot maak je lekker smeuïg met een scheutje room in plaats van melk. Serveer als vegetarische maaltijd met bijvoorbeeld een gebakken kaasschnitzel, maar ook lekker met Italiaanse gehaktballetjes!
Biryani is een heerlijk gekruid vlees- en rijstgerecht uit de Indiase keuken. Het is een heerlijk eenpansgerecht om te serveren voor het hele gezin! Er zijn veel varianten van het gerecht, de een wat uitgebreider dan de ander. Hoewel onderstaande ingrediëntenlijst lang lijkt, is deze variant met kipdijfilet heel eenvoudig om te maken. Om het smulfeest compleet te maken kun je de biryani serveren met raita (yoghurtsaus met komkommer en munt), hardgekookte eieren, chutney en uiensalade.
Heb je binnenkort een zelfgekookt diner op de planning staan voor familie of vrienden? Maak dan deze gehaktrollade in aardappeldeegkorst! Alledaagse ingrediënten verpakt in een onalledaags, feestelijk jasje.
Serveer de gehaktrollade op een bedje van gesmoorde prei in spek-roomsaus en geniet van een waar feestmaal!
Een makkelijk eenpansgerecht op tafel zetten? Dan maak je risotto! Deze risotto met courgette, spinazie en pesto is vegetarisch en heel makkelijk om te maken. Voeg je graag vlees of vis toe? Zie dan onderstaande variatietip!
Een makkelijk te maken eenpansgerecht met broccoli, gehakt en kaassaus. Lekker om te serveren met gekookte rijst, pasta of gebakken aardappels.
Deze vleesverwennerij zet ik graag in het weekend op tafel, maar je kunt er ook doordeweeks van genieten. Het is makkelijk om te maken en staat snel op tafel. Heerlijk met sperziebonen en aardappelkroketjes!
Deze feestelijke carpaccio glaasjes zijn gevuld met frisse sla, carpaccio en een zelfgemaakte honing-mosterddressing. Je kunt de glaasjes van tevoren al maken tot en met stap 3 en afgedekt in de koelkast bewaren. Heerlijk om als amuse, hapje of als voorgerecht te serveren.
Verdeel je liefde