Weekmenu 9-2021

Weekmenu 9-2021

Elke vrijdag deel ik een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

Gebruik dit weekmenu ook in combinatie met deze handige maaltijdplanner. Hier kun je alle gerechten noteren die je deze week wilt eten en direct je boodschappenlijstje opschrijven. Handig toch?

In dit nieuwe weekmenu vind je: Italiaanse broccolistamppot, biryani met kip, gehaktrollade in aardappeldeegkorst, risotto met spinazie, courgette en pesto en een broccolipannetje met gehakt en kaassaus. In het weekend geniet je van varkenshaasmedaillons in champignonroomsaus en carpaccioglaasjes! Ik wens je een smakelijke week toe!

Maandag

Italiaanse broccolistamppot

Deze broccolistamppot krijgt een heerlijke Italiaanse twist door de pesto, parmezaan en pijnboompitten. De stamppot maak je lekker smeuïg met een scheutje room in plaats van melk. Serveer als vegetarische maaltijd met bijvoorbeeld een gebakken kaasschnitzel, maar ook lekker met Italiaanse gehaktballetjes!

Italiaanse broccolistamppot

Dinsdag

Biryani met kip

Biryani is een heerlijk gekruid vlees- en rijstgerecht uit de Indiase keuken. Het is een heerlijk eenpansgerecht om te serveren voor het hele gezin! Er zijn veel varianten van het gerecht, de een wat uitgebreider dan de ander. Hoewel onderstaande ingrediëntenlijst lang lijkt, is deze variant met kipdijfilet heel eenvoudig om te maken. Om het smulfeest compleet te maken kun je de biryani serveren met raita (yoghurtsaus met komkommer en munt), hardgekookte eieren, chutney en uiensalade.

Biryani met kip

Woensdag

Gehaktrollade in aardappeldeegkorst

Heb je binnenkort een zelfgekookt diner op de planning staan voor familie of vrienden? Maak dan deze gehaktrollade in aardappeldeegkorst! Alledaagse ingrediënten verpakt in een onalledaags, feestelijk jasje.
Serveer de gehaktrollade op een bedje van gesmoorde prei in spek-roomsaus en geniet van een waar feestmaal!

Gehaktrollade in aardappeldeegkorst

Donderdag

Risotto met courgette, spinazie en pesto

Een makkelijk eenpansgerecht op tafel zetten? Dan maak je risotto! Deze risotto met courgette, spinazie en pesto is vegetarisch en heel makkelijk om te maken. Voeg je graag vlees of vis toe? Zie dan onderstaande variatietip!

Risotto met courgette, spinazie en pesto

Vrijdag

Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus

Een makkelijk te maken eenpansgerecht met broccoli, gehakt en kaassaus. Lekker om te serveren met gekookte rijst, pasta of gebakken aardappels.

Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus

Zaterdag

Varkenshaas medaillons met champignonroomsaus

Deze vleesverwennerij zet ik graag in het weekend op tafel, maar je kunt er ook doordeweeks van genieten. Het is makkelijk om te maken en staat snel op tafel. Heerlijk met sperziebonen en aardappelkroketjes!

Varkenshaasmedaillons met champignonroomsaus

Zondag

Carpaccio glaasjes

Deze feestelijke carpaccio glaasjes zijn gevuld met frisse sla, carpaccio en een zelfgemaakte honing-mosterddressing. Je kunt de glaasjes van tevoren al maken tot en met stap 3 en afgedekt in de koelkast bewaren. Heerlijk om als amuse, hapje of als voorgerecht te serveren.

Carpaccio glaasjes

Inspiratie, Weekmenu

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin