Een kijkje in de keuken – week 52

Een kijkje in de keuken - week 52

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken (voorheen ‘achter de schermen’). Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Tweede kerstdag: vandaag blijven we thuis en doen de hele dag lekker niks. Daar word deze huismuts blij van!

Ons kerstmenu is eenvoudig maar lekker: carpaccio vooraf, stoofvlees als hoofdgerecht en een kaasplankje met port na.

Dinsdag

Ella-Marie maakt ’s middags deze kerstige cupcakes. Mama ruimt op en wast af. De kerst is al voorbij, maar we kwamen er eerder niet aan toe. Ach, ze smaken er niet minder om.

Er is nog een restje stoofvlees over van gisteren, dus ik hoef vanavond niet te koken.

Woensdag

Ik had deze week eigenlijk niet meer willen werken, maar er zijn nog wat dingen die ik af wil maken. Omdat Johan en Ella-Marie vakantie hebben, kan ik thuis niet zo goed werken (lees: ik ben snel afgeleid). Daarom werk ik vandaag een dagje bij mijn ouders.

Terwijl ik zit te werken, bakt mijn moeder er vrolijk op los. Je ziet, ik heb het niet van een vreemde. 😉

Het avondeten (gekookte broccoli en gebakken aardappels) ziet er verleidelijk uit, maar sla ik vriendelijk af. Johan en Ella-Marie wachten thuis op me met hun zelfgemaakte broccolisoep.

Donderdag

We gaan ’s middags even naar Veenendaal en lunchen daar bij de Hema.

Het broodje Surinaamse kip van de Hema kun je trouwens ook heel makkelijk zelf maken.

’s Avonds maak ik pizza! Dit keer helemaal zelfgemaakt.

Vrijdag

Burger time! Ik maak mijn favoriete broodje hamburger.

Flauwe kerstpret. 😉

Zaterdag

Oudjaarsdag. Ella-Marie vermaakt zich buiten met sterretjes.

Ik maak binnen in de keuken hapjes om vanavond op tafel te zetten. Het is bij ons al jaren traditie om op oudjaarsavond te genieten van een hapjesbuffet. Ik maak onder andere deze zalmrolletjes met roomkaas waarvan ik het recept met je deelde op Instagram.

Verder maak ik nog kleine kipsateetjes met pindasaus, cocktailsaus, kruidenboter, gevulde eitjes, een opgemaakte huzarensalade (niet op de foto) en stokbroodjes met brie, walnoten en honing uit de oven. De oliebollen en appelbeignets haal ik dit keer bij de bakker.

Zondag

Als Johan en ik beneden komen heeft kleine mini-me de ontbijttafel gedekt. 🙂

We eten opgebakken nasi goreng uit de diepvries met een gebakken eitje.

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde