Een heerlijke Italiaanse plaattaart met een krokante bodem van bladerdeeg, gegrilde groenten, pesto en romige taleggio. Makkelijk om te maken en superlekker!
Gegrilde groente
Je maakt deze plaattaart extra lekker door de groenten te grillen. Zo krijgen ze mooie grillstrepen en een intense en zoete smaak. Heb je geen grillpan, dan kun je de groenten natuurlijk ook bakken in een koekenpan tot ze licht kleuren en nog een lekkere bite hebben. De cherrytomaatjes leg je heel op de plaattaart en worden gepoft. Ze worden dan heerlijk zoet!
Taleggio DOP
Voor dit recept gebruik ik Italiaanse Taleggio DOP van Hoogendoorn Kaas. Dit is een semi zachte kaas met een romige, licht zoete smaak met een klein pitje erin. Hij smaakt heerlijk op de borrelplank maar wordt ook veel gebruikt in warme gerechten omdat hij zo goed smelt.
Hoogendoorn Kaas
Je kunt de taleggio, of andere kazen en delicatessen van Hoogendoorn Kaas kopen in hun kraam op de markt, of bestellen in hun webshop. Ben je benieuwd naar de vorige recepten die ik met hun kaas maakte? Je vindt ze hier op een rij:
Makkelijke recepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vegetarische recepten
Deel je reactie