Achter de schermen week 2

Achter de schermen week 2

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ella-Marie is niet helemaal fit. Ze klaagt over buikpijn en heeft geregeld diarree. Omdat dit al enkele weken speelt, maak ik een afspraak bij de dokter. We kunnen morgen terecht.

Op mysterieuze wijze is de foto van ons avondeten verdwenen. We aten in elk geval de kliekjes van gisteren: zuurkool, aardappelpuree, beenham, rookworst en spekjes. Ik ben dol op kliekjes; de tweede dag smaakt het eten me vaak nóg beter.

Dinsdag

Na het doktersbezoek van Ella-Marie krijgen we een poeppotje (excuseer!) mee naar huis. Die moeten we vullen en afgeven bij het lab voor onderzoek. Drie schepjes is volgens de dokter voldoende. Euh, ?oké, dat moet lukken. Toch?

Een van mijn goede voornemens voor 2016 is om elke week een nieuw kookfilmpje met je te delen. Ik roep vandaag daarom uit tot filmdag en neem drie kookfilmpjes op: Hawaï beschuitbollen, Italiaans gehaktbrood en Ranch potatoes. Het eerste kookfilmpje waarin ik laat zien hoe je de Ranch potatoes maakt, staat inmiddels online!

De Ranch potatoes en het gehaktbrood staan vanavond op het menu en Ella-Marie mag kiezen welke groenten ze erbij wilt eten. Daar hoeft ze niet lang over na te denken. Sperziebonen!

Instagram week 2 -2871

Instagram week 2 -2870

Woensdag

En dan plotsklaps is huize Verweij veranderd in een ziekenboeg. Johan en ik zijn afgelopen nacht allebei getroffen door buikgriep. Ik zal je de details besparen. Grote kans dat hetzelfde virus jouw te pakken heeft of had, want buikgriep heerst. Ben je mooi klaar mee!

Kleine tip van mij: zorg voor een megavoordeelverpakking 4-laags wc-papier ;), drink veel water en als je wat kunt eten (en als je het binnen kunt houden) kies dan voor fruit (bananen, appels), bouillon, gekookte rijst, appelmoes, beschuit en magere yoghurt. O, en probeer de wc-pot niet van de muur te trekken. 😉 Succes!

Ella-Marie ging niet naar school, want zowel Johan als ik konden niet uit bed komen. Gelukkig kwam schoonmoeders to the rescue! Ze bracht Ella-Marie ’s middags naar zwemles, vulde het poeppotje (yes!) en gaf het af bij het lab, én haalde wat boodschapjes voor ons.

Ik heb helaas geen foto’s gemaakt. Kon het niet opbrengen en had er geen zin in. Ons avondeten bestond in ieder geval uit tomatensoep, bolletjes en beschuit.

Donderdag

Johan en ik voelen ons iets beter. Johan maakt deze heerlijke fruitsalade.

Instagram week 2 -2889

Gelukkig hoef ik niet te koken, want er is nog eten over van dinsdag. Samen met wat rendang, sajoerboontjes, rijst en kip paniki uit de diepvries wederom een heerlijk maaltje.

Instagram week 2 -2883

Vrijdag

Mijn moeder stuurt me deze foto’s door van linzensoep en knolselderijsalade. Haha, als ze niet in de aarde aan het wroeten is, staat ze wel in de keuken.

Door de foto van de linzensoep krijg ik zelf ook zin in soep. Ik besluit broccolisoep voor het avondeten te maken. Vind ik zo lekker! Een broccolisoeprecept stond bovendien nog niet op KeukenLiefde, dus dat werd tijd. Het recept komt eraan!

Instagram week 2 -2893

’s Avonds kruip ik met een mok warme chocolademelk met slagroom en de roman Het recept voor liefde van Anthony Capella op de bank.

Zaterdag

Ella-Marie heeft ’s middags een kinderfeestje in Monkey Town. Daarna zou ze bij mijn ouders gaan logeren, omdat Johan en ik ’s avonds een trouwfeest hebben. Maar omdat ik nog steeds niet fit ben, gaat Johan alleen naar het feest en blijft Ella-Marie thuis bij mij.

Johan kookt vanavond en maakt tomatenrisotto met mozzarella en Parmezaan. Een van onze lievelingsmaaltjes! Ik schep enthousiast op, maar moet het bord halverwege wegzetten. De inmiddels bekende buikpijn komt weer opzetten.

Zondag

Vandaag is een rust- en uitziekdag. We ontbijten met een croissant, spelen een spelletje, maken een wandeling en Johan en Ella-Marie bakken chocolademuffins van Dr. Oetker. Uit een pakje ja. Die zijn echt zó onzettend lekker! Echter, de hoeveelheid muffins die je ermee kunt maken mag van mijn wel wat groter zijn. Acht muffins stop je toch zeker in een holle kies!

Ook vanavond staat Johan in de keuken. Op het menu staan wraps met vissticks, avocado, salade en frietjes uit de Airfryer. Erg lekker!

Instagram week 2 -21

Ondanks dat dit een heerlijk maaltje is, raad ik het je niet aan om te eten als je buikgriep hebt. Alles is er ’s nachts bij mij weer uitgekomen. Drie kilo kwijtgeraakt in vijf dagen! Pffff… Hopelijk volgende week beter nieuws.

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde