Weekmenu 12-2023

Weekmenu 12-2023

Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.

Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 12-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.

Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.

In dit nieuwe weekmenu 12-2023

✅ Ma: Cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus
✅ Di: Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus
✅ Wo: Truffelpasta met spekjes

✅ Do: Aziatisch aardappelpannetje
✅ Vr: Visburger met tartaarsaus
✅ Za: Shoarmataart van het bakblik
✅ Zo: Stroopwafelcheesecake met karamelsaus

Maandag

Cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus

Niks geen moeilijk gedoe met het vullen van die kleine pastabuisjes, deze cannelloni maak je heel eenvoudig met verse pastavellen! Ik vul de pastavellen met een mengsel van verse spinazie en ricotta, rol ze op en dek ze liefdevol toe met mijn zelfgemaakte verse tomatensaus. Bestrooien met wat kaas en even gratineren in de oven. Smullen maar!

Cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus

Dinsdag

Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus

Een makkelijk eenpansgerecht met broccoli, gehakt en kaassaus. Lekker om te serveren met rijst, pasta, gebakken of gekookte aardappel, rösti, spätle, gnocchi, of… wat jij maar wil!

Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus

Woensdag

Truffelpasta met spekjes

Een heerlijk pastagerecht met tagliatelle, spekjes en truffelroomsaus. De truffelroomsaus maak ik met truffeltapenade uit een potje. Die vind je gewoon in de supermarkt. Let wel op het percentage truffel dat erin zit want in sommige varianten zit minder dan 1%. Hoe meer truffel erin zit, hoe duurder de tapenade en hoe lekkerder de truffelroomsaus. Deze pasta is makkelijk om te maken en staat snel op tafel. Wil je graag wat groenten toevoegen, zie dan de tip in het recept.

Truffelpasta met spekjes

Donderdag

Aziatisch aardappelpannetje

Dol op gebakken aardappels? Probeer deze variant met Aziatische twist eens: krokant gebakken aardappeltjes uit de pan met gebakken ei en heerlijke smaakmakers zoals nori, sesamzaadjes en drizzle van Japanse mayoanaise. Je kan dit serveren als vegetarisch hoofdgerecht, eventueel met een salade erbij, of met gebakken vis of kip erbij.

Aziatisch aardappelpannetje

Vrijdag

Visburger met tartaarsaus

Een lekkere variant op het broodje hamburger is deze visburger met vissticks en tartaarsaus. Ik gebruik hiervoor mijn zelfgemaakte brioche hamburgerbroodjes (die zijn zó lekker!) en ook de tartaarsaus maak ik zelf. De vissticks kun je kant-en-klaar kopen, zelf maken, of vervang ze door een visburger. Net waar je zin in hebt. Zie ook de tip in het recept voor een heerlijke vega variant!

Visburger met tartaarsaus

Zaterdag

Shoarmataart van het bakblik

Een aantal jaar geleden bestelden mijn man en ik steevast een shoarmaschotel, wanneer onze dochter een nachtje uit logeren ging. Tegenwoordig vinden we het veel gezelliger om met een goed glas wijn in de hand, samen de keuken in te duiken. Deze shoarmataart van het bakblik is zo gemaakt en superlekker.

Shoarmataart van het bakblik

Zondag

Stroopwafelcheesecake met karamelsaus

Deze stroopwafelcheesecake met karamelsaus stond al tijden op mijn to bake list maar door de eindeloze zomer werd hij steeds opzij geschoven. Ik vind dit namelijk echt een taart voor in de herfst of winter. De bodem van deze cheesecake maakte ik van speculaasjes, dat geeft zo’n heerlijke herfstsmaak. De stroopwafels gaan zowel door de vulling van de cheesecake als bovenop en de fluweelzachte karamelsaus maakt het smulfeest compleet! Wat een feest, deze taart!

Stroopwafelcheesecake met karamelsaus

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde