Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 12-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten.
Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 12-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 12-2023
Ma: Cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus
Di: Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus
Wo: Truffelpasta met spekjes
Vr: Visburger met tartaarsaus
Za: Shoarmataart van het bakblik
Maandag
Cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus
Niks geen moeilijk gedoe met het vullen van die kleine pastabuisjes, deze cannelloni maak je heel eenvoudig met verse pastavellen! Ik vul de pastavellen met een mengsel van verse spinazie en ricotta, rol ze op en dek ze liefdevol toe met mijn zelfgemaakte verse tomatensaus. Bestrooien met wat kaas en even gratineren in de oven. Smullen maar!
Dinsdag
Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus
Een makkelijk eenpansgerecht met broccoli, gehakt en kaassaus. Lekker om te serveren met rijst, pasta, gebakken of gekookte aardappel, rösti, spätle, gnocchi, of… wat jij maar wil!
Woensdag
Truffelpasta met spekjes
Een heerlijk pastagerecht met tagliatelle, spekjes en truffelroomsaus. De truffelroomsaus maak ik met truffeltapenade uit een potje. Die vind je gewoon in de supermarkt. Let wel op het percentage truffel dat erin zit want in sommige varianten zit minder dan 1%. Hoe meer truffel erin zit, hoe duurder de tapenade en hoe lekkerder de truffelroomsaus. Deze pasta is makkelijk om te maken en staat snel op tafel. Wil je graag wat groenten toevoegen, zie dan de tip in het recept.
Donderdag
Aziatisch aardappelpannetje
Dol op gebakken aardappels? Probeer deze variant met Aziatische twist eens: krokant gebakken aardappeltjes uit de pan met gebakken ei en heerlijke smaakmakers zoals nori, sesamzaadjes en drizzle van Japanse mayoanaise. Je kan dit serveren als vegetarisch hoofdgerecht, eventueel met een salade erbij, of met gebakken vis of kip erbij.
Vrijdag
Visburger met tartaarsaus
Een lekkere variant op het broodje hamburger is deze visburger met vissticks en tartaarsaus. Ik gebruik hiervoor mijn zelfgemaakte brioche hamburgerbroodjes (die zijn zó lekker!) en ook de tartaarsaus maak ik zelf. De vissticks kun je kant-en-klaar kopen, zelf maken, of vervang ze door een visburger. Net waar je zin in hebt. Zie ook de tip in het recept voor een heerlijke vega variant!
Zaterdag
Shoarmataart van het bakblik
Een aantal jaar geleden bestelden mijn man en ik steevast een shoarmaschotel, wanneer onze dochter een nachtje uit logeren ging. Tegenwoordig vinden we het veel gezelliger om met een goed glas wijn in de hand, samen de keuken in te duiken. Deze shoarmataart van het bakblik is zo gemaakt en superlekker.
Zondag
Stroopwafelcheesecake met karamelsaus
Deze stroopwafelcheesecake met karamelsaus stond al tijden op mijn to bake list maar door de eindeloze zomer werd hij steeds opzij geschoven. Ik vind dit namelijk echt een taart voor in de herfst of winter. De bodem van deze cheesecake maakte ik van speculaasjes, dat geeft zo’n heerlijke herfstsmaak. De stroopwafels gaan zowel door de vulling van de cheesecake als bovenop en de fluweelzachte karamelsaus maakt het smulfeest compleet! Wat een feest, deze taart!
Deel je reactie