Weekmenu #19

Weekmenu #19

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten. Zo is er rekening gehouden met vis- en gehaktdag en natuurlijk eten we een dagje vega. Stiekem is dat mijn favoriet! 

Maandag

Frisse voorjaarsstamppot met sla, radijs en gerookte kip

Bij stamppot denk je al snel aan de winter, maar het smaakt net zo lekker in de lente of in de zomer. Dat bewijst deze frisse voorjaarsstamppot met sla, radijs en gerookte kip!

Frisse voorjaarsstamppot met sla, radijs en gerookte kip

Dinsdag (vega)

Couscous met biet en spinazie

Drie of vier dagen in de week pronkt er bij ons op tafel een lekker vegetarisch gerecht. Meestal gebeurt dat onbewust. Vlees en vis koop ik eigenlijk alleen voor een speciaal recept. Bovendien ga ik dan het liefst naar de slager of visboer. Dat kost wel wat meer, maar daarvoor krijg je véél meer smaak terug. Afijn, in dit smakelijke couscousrecept met supergezonde walnoot, spinazie en bietjes dus geen vlees of vis – maar dat mis je geen milliseconde!

Woensdag (gehaktdag)

Cordon bleu

Soms kan ik echt verlangen naar een AGV’tje. Zo’n ouderwetse cordon bleu bijvoorbeeld geserveerd met sperziebonen en een dot romige aardappelpuree. Dat is toch Hollandse kost pur sang! Die enkele keer dat ik het eet, maak ik de cordon bleu wel zelf natuurlijk.

Cordon bleu

Donderdag

Mexicaanse caesar salad

Mijn favoriete maaltijdsalade maar dan met Mexicaanse twist! Deze caesar salad is verrijkt met malse stukjes kip, cherrytomaat, mais en avocado. Deze salade is supermakkelijk om te maken en klaar in een handomdraai! Lekker als lunch of als hoofdgerecht.

Mexicaanse caesar salad

Vrijdag (visdag)

Mosselen in roquefortsaus

Deze mosselen in roquefortsaus aten Johan en ik vorig jaar op onze allereerste vakantiedag in Cannes. Toen alle mosselen op waren kostte het mij ál mijn zelfbeheersing om niet het bord aan mijn mond te zetten en zo het restant van de goddelijke roquefort-mosselsaus op te slurpen… Gelukkig kun je ze heel makkelijk zelf maken!

Mosselen in roquefortsaus (kookvideo!)

Zaterdag

Snelle tomatensoep

Mijn dochter Ella-Marie is dol op tomatensoep. Net zoals haar vader. Kijk mee naar de video hoe Ella-Marie deze snelle (en verschrikkelijk lekkere!) tomatensoep maakt!

Snelle tomatensoep + kookfilmpje!

Zondag (bakdag)

Tielse frambozentaartjes

Zondag bakdag? Wat denk je van deze Tielse frambozentaartjes met knapperig deegbakje, zachte witte-chocoladevulling en zoete frambozen.

Tielse frambozentaartjes (video)

 

Inspiratie, Weekmenu

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde