Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Weekmenu 24-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek? Soms is het lastig om te bedenken wat je de hele week wilt eten. Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Krieltjes carbonara met ham en witlof
Di: Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus
Wo: Ketjap gehaktballetjes in zoetzure saus
Vr: Fajitas met kip en paprika
Za: Braadworstspies met currysaus
Gebruik onze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je boodschappen op te schrijven en in te plannen. Fijn en overzichtelijk voor het hele gezin.
Maandag
Krieltjes carbonara met ham en witlof
Deze krieltjes carbonara met ham en witlof zet je in een handomdraai op tafel. Anders dan in de klassieke carbonara mag je in dit gerecht het ei laten stollen. De kleine stukjes roerei maken dit gerecht extra lekker! Serveer met een gebraden gehaktbal, gebakken zalm, of met een salade. Een lekkere variatie maak je door de ham en witlof te vervangen door uitgebakken spekjes en champignons.
Dinsdag
Tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus
Nog een smakelijk gerecht dat snel op tafel staat is deze tagliatelle met zalm, spinazie en Boursin-roomsaus. Of maak hem met garnalen of kip. Zie de variatietips in het recept.
Woensdag
Ketjap gehaktballetjes in zoetzure saus
Deze ketjap gehaktballetjes in zoetzure saus smaken heerlijk als hoofdgerecht met bijvoorbeeld deze paksoi stamppot, of serveer ze warm of koud als snack tijdens een film of voetbalwedstrijd.
Donderdag
Kropslasoep met broodcroutons
Van kropsla kun je veel meer lekkers maken dan alleen salade. Wat denk je bijvoorbeeld van kropslastamppot met een gehaktbal of gebakken vissticks, of een lekker soepje? Deze kropslasoep met een vleugje room en knapperige broodcroutons is heerlijk en makkelijk om te maken!
Vrijdag
Fajitas met kip en paprika
Mexicaans eten is een explosie van kleuren en smaken. Hier thuis zijn we er dol op. Deze fajitas met kip en paprika zijn een makkelijk gerecht om te maken voor het hele gezin. Je hebt maar één pan nodig. De wraps en overige ingrediënten zet je apart op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Laat het smulfestijn maar beginnen!
Zaterdag
Braadworst spies met currysaus
Dol op Duitse curryworst? Ik maakte een leuke variant op dit gerecht, namelijk deze braadworstspiezen met currysaus. Te bereiden buiten op de barbecue of in de grillpan. Lekker met zelfgemaakte aardappelsalade. Hier vind je alle aardappelsaladerecepten op een rij.
Zondag
Cheesecake met kersen
Tijd voor cheeeeesecake! Nu het kersenseizoen weer is begonnen maken we natuurlijk een variant met Hollandse kersen. De bodem maak ik van Bastogne-koeken. Samen met de romige vulling en het verse fruit een onweerstaanbare combi!
Deel je reactie