Weekmenu 41-2020

Weekmenu 41-2020

Boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek? Elke vrijdag deel ik hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je: risotto met courgette en pesto, pasta gratin met gehaktballetjes, Japanse pannenkoek, rodekoolstamppot met gebakken appel en zelfgemaakte shoarma met wittekoolsalade! In het weekend geniet je van Indische soto ajam en heerlijke perenflapjes! Ik wens je alvast een smakelijke week toe!

Maandag

Een makkelijk eenpansgerecht op tafel zetten? Dan maak je risotto! Deze risotto met courgette, spinazie en pesto zit bommetjevol smaak!

Risotto met courgette, spinazie en pesto

Dinsdag

Tijd voor pasta! Deze pasta gratin met pestogehaktballetjes wordt gegratineerd met mozzarella in de oven.

Pasta gratin met pestogehaktballetjes

Woensdag

Een hartige pannenkoek met witte kool in Japanse stijl! Mijn inspiratie voor dit recept komt van de Japanse pannenkoek Okonomiyaki. PS Heb je wittekool over? Je kunt er een lekkere koolsalade van maken voor vrijdag!

Japanse pannenkoek met witte kool

Donderdag

Deze rodekoolstamppot met gebakken appel is mijn ultieme herfst- en winterkost. Heerlijk met gebakken saucijsjes, of een pan hachee!

Rodekoolstamppot met gebakken appel

Vrijdag

Op vrijdagavond pakken we uit met iets lekkers: zelfgemaakte shoarma met wittekoolsalade! En natuurlijk mag ook de zelfgemaakte knoflooksaus niet ontbreken.

Zelfgemaakte shoarma (met pitabrood en koolsalade)

Zaterdag

Zaterdag soepdag? Soto ajam is een goedgevulde kippensoep uit de Indonesische keuken. Deze makkelijke variant met kipfilet, rijst, taugé en ei is heerlijk!

Soto ajam (Indonesische kippensoep)

Zondag

Zin om iets lekkers te bakken? Deze perenflappen met vanille en karamelsaus zijn heel makkelijk om te maken. Serveer ze direct uit de oven als ze nog warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst!
Perenflappen

Inspiratie, Weekmenu

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin