Een kijkje in de keuken week 23-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Het belooft een warme dag te worden vandaag. Als ik ’s ochtends met Nacho naar buiten ga is het al lekker warm. Ik pak mijn laptop en ga buiten aan de picknicktafel dit Kijkje in de keuken schrijven. Met een heerlijke kop cappuccino erbij. Vaste prik in de ochtend!

Een kijkje in de keuken week 23-2020

’s Middags als Ella-Marie uit school komt wordt er nog even gezwommen. Het water is ruim 25°C. Prima zwemtemperatuur!

Woensdag

Voor het avondeten maak ik een pan tomatenrisotto met Parmezaan en mozzarella. Echt één van onze risotto favorieten!

Donderdag

Van de aardappelshop krijg ik een zak zoete aardappels thuisgestuurd. Ik kook niet zo vaak met zoete aardappel, terwijl ik het wel lekker vind. Ik besluit om er direct twee recepten mee te maken: zoete aardappelsalade en zoete aardappelfriet. De recepten komen eraan!

Terwijl ik aan de gang ga voor het avondeten wandelt Johan met Nacho even naar het waalstrand.

De zoete aardappelfrietjes die ik vanmiddag maakte, verwerk ik in een kapsalon met zelfgemaakte kipshoarma.

Vrijdag

Ik had gisteren monchoutaart gemaakt met Bastogne-bodem en kersencompote en na een nachtje opstijven in de koelkast kunnen we eindelijk een stuk proeven. Mmmm, lekker! Monchoutaart is — naast appeltaart, aardbeienkwarktaartappelkruimelvlaai, witte chocolade cheesecake, carrot cake, red velvet cake, slagroomtaart, citroentaart en chocoladetaart ?— echt mijn favoriet!

Een kijkje in de keuken week 23-2020

Monchoutaart met Bastognebodem en kersencompote

Verder bak ik ’s middags nog hele lekkere chocoladekoekjes. Recept komt eraan!

Een kijkje in de keuken week 23-2020

Chocoladekoekjes

Ella-Marie mag vanavond voor het eerst sinds lange tijd weer naar de scouting, dus we moeten op tijd eten. Ik vind soep met een stokbroodje dan ideaal. Omdat ik nog even wil genieten van het witte goud maak ik aspergesoep met zalm. De rauwe zalmblokjes leg ik in de soepkommen en daar schenk ik de hete soep eroverheen. Door de hitte van de soep gaart de zalm vanzelf.

Zaterdag

Terwijl Ella-Marie ’s ochtends naar voetbaltraining is, werken Johan en ik een paar uurtjes op kantoor. Omdat het niet zo lekker weer is besluiten we ’s middags binnen in huis wat klusjes te doen. Johan maakt een kapotte lamp, we schuiven met een paar meubelstukken, hangen hier en daar een fotolijstje op en halen ’s middags een paar nieuwe kussens voor op de bank.

Aan het eind van de middag is het weer iets opgeknapt en borrelen we nog even in de tuin.

Een kijkje in de keuken week 23-2020

’s Avonds eten we zelfgebakken frietjes met kroketten en kaassoufflés.

Zondag

Mosseltijd! Dit hadden we al lang niet meer gegeten en heel veel zin in: gekookte mosselen met stokbrood en frietjes! Hoe wij de mosselen altijd koken? Sjalotje en knoflook fruiten, dan prei, wortel, selderij, peterselie, laurierblad, tijm en zwarte peper erbij en even meebakken. Dan schoongemaakte mosselen erbij en scheutje bier of (zoals dit keer) droge witte wijn toevoegen. Aan de kook brengen met de deksel op de pan. Dan omschudden en opnieuw aan de kook brengen. Dit enkele malen herhalen tot alle schelpen openstaan. Zó lekker!

Maandag

Ella-Marie begint vandaag aan haar eerste volledige schoolweek op school sinds het coronavirus uitbrak. Hoewel we de afgelopen weken prima zijn doorgekomen, is het fijn en goed dat ze nu weer fulltime naar school kan. Johan werkt nog wel gedeeltelijk thuis, zo ook vandaag. We zitten dus samen een dagje op kantoor. Na de middaglunch ga ik de keuken in om een receptje voor KL te maken.

Ik mag ook weer een stapel kookboeken signeren en inpakken om te versturen. Dat doe ik met veel plezier en liefde! De derde druk van ons boek ‘Koken met KeukenLiefde’ vliegt dit jaar als zoete broodje over de toonbank! Ook benieuwd? In het boek staan maar liefst 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag. De vier hoofdstukken zijn handig onderverdeeld in kip, vlees, vis en vega en bieden dus voor elk wat wils. Je kunt ons boek hier bestellen.

Ik hoef ’s avonds niet te koken want er zijn genoeg kliekjes om op te warmen. Terwijl ik dit type vraag ik me alweer af wat we morgen moeten eten. De AH kwam afgelopen zaterdag boodschappen thuisbezorgen dus de koelkast ligt vol met ingrediënten. Ella-Marie moet morgenavond naar voetbaltraining dus het wordt waarschijnlijk iets makkelijks. We zullen zien. Ik wens je in elk geval een leuke en smakelijke week toe!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde