Weekmenu 1-2019

Weekmenu 1-2019

Het is alweer even geleden maar vandaag is het weer tijd voor een nieuw weekmenu. De eerste van het nieuwe jaar!

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! De hele week een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel zetten rekening houdend met budget, snel, makkelijk, uitgebreid, tot iets lekkers voor in het weekend. Zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

Ik begin de week met een heerlijk vegetarisch wintergerecht dat ook nog eens vriendelijk is voor de lijn. Deze winterse couscoussalade met spruitjes, granaatappel, walnoot en geitenkaas is verrukkelijk en ook nog eens makkelijk om te maken! Heerlijk als lunch, of serveer – net als wij – als avondvullend hoofdgerecht. Soms bakken we er dan nog een vegetarische (kaas)schnitzel bij, maar je kunt er ook vis, kip, vlees of wat vers afgebakken brood met kruidenboter bij serveren.

Couscoussalade met spruitjes, granaatappel en walnoot

Dinsdag

Een simpel maar ontzettend lekker gerecht is deze zalmfilet met knapperige peterselie-broodkruimkorst uit de oven. Bak de zalm niet te ver door, dan wordt hij droog en minder lekker. Lekker met gekookte wortels en of broccoli en gebakken krieltjes erbij.

Zalm uit de oven met krokante peterseliekorst

Woensdag

Is het al lunchtijd? Natuurlijk is buiten de deur lunchen heerlijk, maar net zoveel geniet ik van een zelfgemaakte lunch in eigen huis. Dit broodje met zelfgemaakte eiersalade, knapperige bacon en frisse lente-ui is een van mijn favorieten. De eiersalade maak ik deels aan met mayonaise en deels met yoghurt. Zo wordt de eiersalade wat lichter en frisser van smaak dan een variant met mayonaise.

Broodje eiersalade met bacon en lente-ui

Donderdag

Deze pasta met truffelroomsaus en paddestoelen is vegetarisch, makkelijk en snel te bereiden en superlekker!

Pasta met truffelroomsaus en paddestoelen

Vrijdag

Johan maakte deze club sandwich salade in de kerstvakantie en het was een regelrechte hit! Hij bevat dezelfde ingrediënten als de ‘originele’ club sandwich maar wordt dan geserveerd in saladevorm. Omdat je dus meer salade dan brood eet valt hij wat lichter op je maag en dat is wel even welkom na de feestdagen.

Club sandwich salade met honing-mosterdsaus

Zaterdag

Zin om in het weekend uit te pakken met iets lekkers? Wat denk je van stoofvlees in biersaus! Door het vlees te stoven in de slowcooker heb je er geen omkijken meer naar en wordt het vlees boterzacht. De biersaus is om je vingers bij af te likken, zo lekker!

Stoofvlees in biersaus (uit de slowcooker)

Zondag

Deze sneeuwster deelde ik vlak voor kerst als kerstrecept maar eigenlijk is het zonde om het maar een keer per jaar te maken. Daar is hij namelijk veel te lekker voor! Ben je niet zo’n liefhebber van advocaat dan kun je die eventueel vervangen door banketbakkersroom. Ook erg lekker is het om de onderste biscuitlaag te besmeren met een lekkere vruchtenjam of -compote. Mmmm…

Sneeuwster

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen.

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Nicolet

    Hoi! Leuk dat je nu de weeknummers gebruikt, dat maakt het een stuk makkelijker om eens te zoeken naar een geschikte maaltijd voor een bepaalde periode/seizoen van het jaar! Dank je wel, groet Nicolet

    1. Graag gedaan Nicolet! Idd wat makkelijker zoeker zo. Veel plezier! 🙂

Follow on Bloglovin