Weekmenu 10-2019

Weekmenu 10-2019

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker! 

Maandag

Meatless Monday! In dit smakelijke couscousrecept met walnoot, spinazie en bietjes mis je je vlees geen milliseconde. En je zet deze heerlijkheid in slechts tien minuten op tafel! Zoals dat hoort op de slanke en snelle maandag … 🙂

Dinsdag

Ik ben dol op bolognesaus. Ik bereid hem net zoals stoofvlees en laat hem enkele uren op een sudderplaatje pruttelen. Dan wordt hij hemels lekker! Maar vooruit, mocht je daar vandaag geen tijd voor hebben, na een half uurtje pruttelen smaakt deze saus ook fantastisch. 😉 Serveer met spaghetti of met macaroni en eventueel een salade.

Woensdag

De lekkerste huzarensalade koop je niet bij de slager of in de supermarkt maar maak je zelf. Echt! Anders dan de kant-en-klare bakken smeerbare pasta uit de supermarkt vind ik het lekker als de huzarensalade nog wat bite en structuur heeft. Zeker als ik hem serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue of met geroosterd casinobrood erbij als lunchgerecht vind ik het lekker als de huzarensalade wat grover is. Serveer je hem als onderdeel van een zelfgemaakt buffet dan is het wellicht lekkerder om de ingrediënten wat fijner te snijden.

Donderdag

De naam van dit gerecht lijkt zo te zijn weggelopen uit de menukaart van een luxe restaurant, maar niets is minder waar: deze varkenshaas uit de oven met truffelpesto, spek en champignonsaus maak je heel eenvoudig zelf. Gewoon thuis in je eigen keuken op een donderdagavond. Omdat het kan. 🙂 Lekker met gebakken aardappels, gekookte sperziebonen of broccoli en een groene salade.

Varkenshaas uit de oven met truffelpesto, spek en champignonsaus

Vrijdag

Deze pizzavlinders met kaas en salami zijn heerlijk om op tafel te zetten tijdens de borrel of een filmavondje. Je kunt ze ook maken en invriezen voor een ander moment. Krijg je bijvoorbeeld onverwachts visite of heb je last van plotseling opkomende snacktrek, dan hoef je deze rakkers alleen nog even af te bakken in de oven.

Pizzavlinder met kaas en salami

Zaterdag

Soepie? Door de tomaat, paprika en knoflook eerst te roosteren in de oven worden ze zachter en zoeter van smaak. De soep krijgt daardoor een intense en volle smaak. Je maakt het af met een vleugje room en verse basilicum. Bekijk het recept hier.

Geroosterde tomaten-paprikasoep

Zondag

Deze slaschuitjes met Thaise glasnoedelsalade zijn heerlijk om als hapje of voorgerecht te serveren. De Thaise glasnoedelsalade kun je van tevoren al maken en afgedekt wegzetten in de koelkast. Ook de slablaadjes kun je van tevoren al loshalen en schoonmaken en in een diepvrieszak bewaren in de koelkast. Zo zet je dit heerlijke hapje moment suprême in een handomdraai op tafel! Bekijk het recept hier.


Slaschuitjes met Thaise glasnoedelsalade

Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen. 🥰

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Nicolet

    Hoi, wij hebben al jaren een meatless Monday. Komende week (dan is het week 11 en niet 10!) is het niet alleen meatless Monday, maar de hele week vegetarisch! Doen jullie mee? Ik ben het wel van plan, mijn boodschappenlijst en weekmenu heb ik er op aangepast. Groet Nicolet

    1. Hoi Nicolet, deze week is het week 10 en daar is dit weekmenu op gebaseerd, vandaar de naam. Maar je kunt het weekmenu gebruiken voor elke week wanneer je maar wilt natuurlijk. Volgende week ga ik niet anders eten dan normaal. Wij eten zelf meerdere dagen per week vegetarisch en als we vlees eten is het meestal biologisch. Prima toch?

      1. Nicolet

        Yep, het was ook geen kritiek maar meer nieuwsgierigheid, ik zie dat jullie weinig vlees eten! En van die week snap ik nu. Leuk altijd dat je reageert!

        1. Graag gedaan hoor Nicolet en een smakelijke vega-week toegewenst! 🙂

          1. Nicolet

            Hoi, het is tot nu toe gelukt! Maar ik hoef er niet heel erg mijn best voor te doen. Veganistisch zou ik veel lastiger vinden, veel te dol op zuivel en eieren!

Follow on Bloglovin