Weekmenu #41-2018

Weekmenu #41-2018

Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Een hele week lekker en gevarieerd eten met verschillende themadagen zoals budget, vega, pasta, vis, snel en bakken. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!

Maandag

Porcini, eekhoorntjesbrood, cèpes, boleten, allemaal namen voor een en dezelfde goddelijk smakende paddestoel met een intens rijk aroma en een diepe, volle smaak. Ze worden meestal verkocht in gedroogde vorm en hoewel deze na een warm waterbad heerlijk smaken, zou ik geen seconde twijfelen als je verse tegenkomt! Een van mijn meest favoriete gerechten om porcini in te verwerken is deze heerlijke risotto funghi porcini. Een makkelijk eenpansgerecht ideaal om de week mee te beginnen!

Risotto funghi porcini

Dinsdag

Sperziebonen, gehakt en aardappelpuree: een heerlijke combi vind ik dat. Ik verwerk dit drietal graag in deze ovenschotel die ik van tevoren al maak en ‘s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven om af te bakken. PS Zorg dat je wat gehakt achter houdt voor de lunch morgen!

Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

 

Woensdag

De vlamtosti kennen we allemaal wel. Toch? Een tosti met heet gekruid gehakt en kaas. Heerlijk! Maar een vlam panini is een minstens zo goed idee. Perfect voor een lekkere woensdagmiddaglunch!

Vlam panini

Donderdag

Een lekker dagje vega! Met deze linzenburgers mis je je geliefde stukje vis, vlees op kip geen milliseconde. Lekker op een broodje met truffelmayo of zelfgemaakte knoflooksaus en pompoen– of zoete aardappelfriet uit de oven, of serveer met een gebakken aardappeltje en groenten.

Linzenburgers

Vrijdag

Ken je het Limburgse streekgerecht zoervleis al? Tradioneel wordt dit stoofvleesgerecht gemaakt van paardenvlees. Om het vlees lekker mals te maken wordt het gemarineerd en gestoofd in azijn. Om de zure smaak te compenseren wordt er appel- en perenstroop en suiker aan de saus toegevoegd waardoor de saus een heerlijke zoet-zuurbalans krijgt. Ik maak mijn zoervleis met runderriblab en serveer het met zelfgemaakte friet, rodekool en stoofperen. In Limburg komt er ook appelmoes op tafel. Beter kun je het weekend niet beginnen!

Limburgs zoervleis

Zaterdag

Soep hoort erbij op zaterdag. Een grote pan waar iedereen uit kan scheppen wanneer ze er zin in hebben. Pompoensoep blijft mijn favoriete soep in de herfst. Dit keer maak ik een variant met crème fraîche, hazelnoot en bieslook. Té lekker!

Pompoensoep met hazelnoot, crème fraîche en bieslook

Zondag

De Sint is weer in ons land! Misschien ga je pakjesavond wel gezellig vieren met familie of knutsel je een mooie surprise voor vrienden? Iets lekkers mag natuurlijk niet ontbreken op dit gezellige avondje. Als ik jou was zou ik aanbieden om de taart te verzorgen, van deze mandarijn-monchoutaart met kruidnotenbodem gaat ieders hart sneller kloppen!

Mandarijn-monchoutaart met kruidnotenbodem

Heb je een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Facebook of Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde, dan zien wij je foto ook! 🙂

Inspiratie, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com