23 heerlijke paasrecepten voor ontbijt of lunch

23 heerlijke paasrecepten voor ontbijt of lunch

Dag lieve jongens en meisjes, stop de tijd! Over anderhalve week is het alweer Pasen! Echt niet normaal hoe snel de weken voorbij vliegen. Op Eerste Paasdag schuift mijn schoonfamilie bij ons aan voor een gezellige brunch en op dit moment ben ik nog druk aan het bedenken wat ik allemaal op tafel ga zetten. Voor tweede paasdag hebben we nog geen plannen gemaakt. Wat ga jij doen met Pasen? Omdat een uitgebreid ontbijt of brunch toch wel hoort bij Pasen heb ik wat heerlijke paasrecepten voor je op een rij gezet. Je kunt vast wel wat inspiratie gebruiken toch? 🙂 Enjoy!

1. Ontbijtbroodjes met kwark

Ontbijtbroodjes met kwark

Deze ontbijtbroodjes zijn heerlijk luchtig door de kwark (die je overigens niet echt terug proef) en zijn supermakkelijk om te maken. Je zet ze binnen 35 minuten op tafel! Eet de broodjes het liefst als ze nog warm zijn, eenmaal afgekoeld worden ze wat vaster.

2. Oeuf en cocotte met zalm

Oeuf en cocotte met zalm

Deze oeuf en cocotte — ei in een potje — is sinds jaar en dag mijn favoriete ontbijt. Het is supermakkelijk om te maken en waanzinnig lekker. Daarnaast kun je eindeloos varieëren door steeds andere ingrediënten aan het ei toe te voegen. Met gerookte zalm is mijn favoriet, maar ook varianten met geraspte kaas, hamreepjes, of ragfijn gesneden paprika zijn heerlijk.

3. Zweedse kaneelbroodjes

Zweedse kaneelbroodjes

Kanelbulle oftewel Zweedse kaneelbroodjes zijn kruidige witbroodspiraaltjes, met een zoete vulling van kaneel, suiker en boter. Het deeg vergt even wat voorbereiding, maar is absoluut niet moeilijk om te maken. Wacht dus niet langer en duik nu meteen de keuken in om zo snel mogelijk te kunnen genieten van deze heerlijke zoete kaneelbroodjes!

4. Kurnik – Russische koepelpastei

Kurnik - Russische koepelpastei

De kurnik is een Russische hartige koepelpastei, rijkelijk gevuld met kippenragout, champignons, hardgekookte eieren en rijst. De ronde, ovale vorm van de taart en ingrediënten zoals hardgekookte eieren maken de taart een symbool voor harmonie en vruchtbaarheid. De taart komt in Rusland daarom dan ook vaak op tafel tijdens grote feestelijke evenementen en bruiloften, waarbij zowel de bruid als bruidegom hun eigen taart hebben gedecoreerd. Hiermee steel je de show bij de paasbrunch! 

5. Zo maak je het perfecte roerei

Het perfecte roerei maken

Wijsheid (en helaas ook grijze haren en nog meer van dat soort narigheden) komt met de jaren en inmiddels weet ik dat je geluk kunt vinden in de allerkleinste dingen. Zo word ik bijvoorbeeld dolgelukkig van een simpel roerei op een luie zondagochtend. Dat simpele roerei moet daarentegen wel tot in de perfectie bereidt zijn; smeuig, zacht, romig en smaakvol. Dit is mijn recept voor het perfecte roerei en het is tevens het makkelijkste recept ooit! Serveer met knapperig geroosterd brood, besmeerd met zachte roomboter en je hart maakt een klein vreugdesprongetje!

6. Beenham uit de oven

Beenham uit de oven

Een gebraden beenham uit de oven mag bij de paasbrunch niet ontbreken. Dit eenvoudige toch perfecte recept is van mijn moeder. De beenham gaat in de oven met wat wortel, ui, rozemarijn en laurier, meer smaakmakers heb je niet nodig voor de lekkerste beenham!

7. Aspergetaart met brie en prosciutto

Aspergetaart met brie en prosciutto

Eindelijk kunnen we weer volop genieten van heerlijke witte asperges! Deze snel te maken aspergetaart met romige brie, honing en prosciutto smaakt lauwwarm het allerlekkerst.

8. Gevulde broodjes met ei en zalm

Gevulde broodjes met ei en zalm

Deze gevulde broodjes met ei en gerookte zalm zijn niet alleen heel smakelijk, ze zien er ook superfeestelijk uit! De broodjes worden voorzichtig uitgehold, gevuld met ei en zalm en afgebakken in de oven. Zo geef je op een eenvoudige manier een verrassende draai aan je ontbijt of lunch. Ben je niet zo dol op zalm? Je kunt ook ham, uitgebakken spekjes of geraspte kaas gebruiken in plaats van zalm. Varieer naar hartelust en geef er je eigen verrukkelijke draai aan!

9. Gevlochten Nutellabrood

Gevlochten Nutellabrood

Hoe prachtig ziet dit gevlochten Nutellabrood eruit! Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar is echt supermakkelijk om te maken. Een prachtig brood voor op de paastafel.

10. Gevulde eieren met gerookte zalm

Gevulde eieren met gerookte zalm

Een gevulde ei hoort erbij. Helemaal met Pasen! Deze gevulde eieren met gerookte zalm zijn een smakelijk feestje voor elke visliefhebber!

11. Spek-eimuffins

Makkelijk ontbijt: Spek-eimuffins

Deze spek-eimuffins zijn zo makkelijk om te maken, dat ik eigenlijk helemaal niet van plan was om het recept te delen. Maar direct na de eerste hap dacht ik daar wel anders over. Wow, wat lekker! Zorg dus dat je er voldoende maakt, want deze rakkers verdwijnen als sneeuw voor de zon!

12. Gevulde paaseieren

Naast de ‘gewone’ gevulde eieren mogen ook deze gevulde paaseieren niet ontbreken bij het paasontbijt. Ella-Marie vindt ze geweldig omdat het lijkt alsof er uit de eieren kuikentjes komen – maar papa en mama zijn er ook dol op!

13. Spinazieplaattaart met ham en ei

Spinazieplaattaart met ham en ei

Sommige gerechten zijn gewoon een feestje. Deze spinazieplaattaart is plezierig om te maken, leuk om naar te kijken en verrukkelijk om te eten!

14. Eiersalade met gerookte kip en lente-ui

Het recept voor deze eiersalade met gerookte kipfilet en lente-ui heb ik ontfutseld van manlief. Heerlijk om op een versgebakken broodje te smeren.

15. Eggs benedict

Video: eggs benedict

 

Voor wie denkt dat dit gerecht alleen is weggelegd voor de wat meer ervaren thuiskok: mispoes! Zelfs de meest onhandige keukenkluns en onervaren thuiskok kan deze eggs benedict moeiteloos op tafel toveren. Ik daag je uit!

16. Gevulde eieren

Jaaaa, nog een gevuld ei! Dit is mijn favoriete basisrecept waarmee je eindeloos kunt variëren. Zo voeg ik vaak nog extra fijngesnipperde sjalot, ham, zalm, viskuit, fijngeprakte ansjovis, of Hollandse garnaaltjes aan de vulling toe. Tip: je kunt de eitjes prima al een dag van tevoren maken en in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.

17. Paasstol met amandelspijs

Paasstol met amandelspijs

Vraag me niet wat het verschil is tussen een kerst- en een paasstol, want ik heb geen idee! Volgens mij is er geen verschil. Wat ik wel weet is dat deze paasstol niet mag ontbreken bij het paasontbijt, of bij de paasbrunch. Ik besmeer hem het liefst met een dikke laag gezouten roomboter, terwijl man- en dochterlief hun plak graag bestrooien met kaneelsuiker. Waar je ook voor kiest: smullen wordt het zeker!

18. Aardappelgratin met truffelroom

Aardappelgratin met truffelroom

Deze aardappelgratin met truffelroom is één van mijn — velen — guilty pleasures. Ik kan met gemak de hele schaal opeten, zonder blikken of blozen. Maar veel liever deel ik hem met man- en dochterlief. Dat is pas echt genieten! En beter voor de lijn…  Dit is een heerlijk bijgerecht om naast de beenham te serveren.

19. Gravad lax

Gravad lax

Gravad lax is een Zweedse klassieker en betekent eigenlijk gewoon begraven zalm. Het is een van de makkelijkste gerechten die je maar kunt maken, want het enige dat je hoeft te doen is de zalm te pekelen. Dat doe je heel eenvoudig door de zalm te bedekken met een mengsel van zout en suiker en 24 uur weg te zetten in de koelkast. Easy toch! Ik voeg ook nog geraspte biet toe aan de pekel om de zalm aan de buitenkant te voorzien van een prachtig, rood kleurtje. Feestelijkheid op en top! En dat het lekker is, dat spreekt voor zich. Geloof me!

20. Blueberry pancakes

Blueberry pancakes

Best pancakes in the world, dat zijn deze blueberry pancakes! Dit zijn de echte Amerikaanse breakfast pancakes gemaakt met karnemelk en bakpoeder waardoor ze lekker dik en luchtig worden. Gecombineerd met blauwe bessen in dit een echt verwenontbijt, of heerlijke lunch!

21. Pecan paascroissants

Pecan paascroissants

Heb je een blik croissantdeeg, pecannoten en poedersuiker in huis? Dan tover je in mum van tijd deze pecan paascroissants op tafel! De overige ingrediënten staan waarschijnlijk standaard in je voorraadkast. Gele kleurstof om geel (paas)glazuur te maken is een extra bonus, maar anders maak je transparante glazuur met alleen poedersuiker en water. Iets minder paasachtig, maar de smaak is hetzelfde!

22. Lamsschouder uit de slowcooker

Lamsschouder uit de slowcooker

Botermals lamsvlees dat zo van het bot afvalt; deze lamsschouder uit de slowcooker is geweldig! Daarmee maak je zeker indruk bij de paasbrunch!

23. Aspergequiche met zalm

Aspergequiche met zalm

Nog zo’n lekker aspergerecept. Dit keer maak ik een hartige taart met het witte goud, namelijk een aspergequiche met verse zalm. Een heerlijk verfijnd gerecht met klassieke smaken. Serveer lauwwarm.

Menu, Seizoen, Thema recepten, Lenterecepten, Ontbijt, Paasrecepten, Lunch

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Super leuke recepten zeg! 🙂

    1. Dankjewel! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin