Weekmenu #9 – inspiratie voor het paasdiner!

Weekmenu #9 - inspiratie voor het paasdiner!

Ga er maar eens goed voor zitten, dit weekmenu puilt uit van de recepten! Omdat het aankomende zondag Eerste Paasdag en volgende week maandag Tweede Paasdag is deel ik heerlijke paasrecepten met je, voor elk moment van de dag! Daarna gaan we weer over tot orde van de dag met ‘normale’ recepten, die zeker niet minder lekker zijn! Ik wens je alvast heerlijk paasdagen en een smakelijk nieuwe week toe. 

Eerste Paasdag

Paasontbijt

Eerste Paasdag is dé feestdag om lekker uit te pakken. We beginnen de dag natuurlijk aan een feestelijk gedekte paastafel. Een heerlijke plak zelfgebakken paasstol mag niet ontbreken. Of ga je misschien liever voor de gebakken suikerbrood wentelteefjes, of gevulde broodjes met ei en ham. Mmm, lastig kiezen hoor…

Paasstol met amandelspijs

Borrelhapjes

Aan het eind van de middag is het tijd voor een gezellige borrel. Een schaaltje met gevulde eitjes vind ik altijd zo feestelijk en hoort echt bij Pasen, maar een goedgevulde eiersalade met prei, oude kaas en mosterd kan natuurlijk ook. Een lekker zalmrolletje met roomkaas gaat er trouwens ook wel in. Voor de liefhebber schenk ik een glaasje advocaat in, zelfgemaakt natuurlijk!

Paasdiner

Heb je gasten uitgenodigd tijdens het paasdiner, of heb je zin om uitgebreid te kokkerellen voor je eigen gezin? Wat dacht je van tongrolletjes met spinazie en champagnesaus, varkenshaas uit de oven met truffelpesto en champignonsaus, Russische koepelpastei, beenham met honing-mosterdsaus, hele kip uit de oven, varkenshaasmedaillons met salie, of een spinazieplaattaart met ham en ei. Daar zit vast wat voor je tussen dacht ik zo. 🙂

Kurnik - Russische koepelpastei

Tweede Paasdag

Paasbrunch

Vandaag doen we lekker rustig aan. Niks hoef en alles mag, maar eerst slapen we uit! Daarna schuiven we aan tafel voor een heerlijke, luie brunch. Deze klassieke quiche lorraine is heerlijk om tijdens de brunch op tafel te zetten. Je kunt hem warm, lauwwarm of koud serveren. Snijd hem in kleine puntjes, want er is nog meer! Wat denk je bijvoorbeeld van gevulde broodjes met kippenragout, een delicate gravad lax, of deze romige eggs benedict!

Quiche lorraine

‘s Middags snijden we een stuk af van deze feestelijke paasbrownie! Die is zo makkelijk om te maken en zo lekker!

Brownie met ganache en paaseitjes

Dinsdag

Zo, tijd om de broekriem wat aan te halen. Het mag wel weer wat minder luxe, maar niet minder lekker natuurlijk. Wat denk je van een pan bami goreng? Maak een dubbele hoeveelheid, dan hoef je morgen niet te koken!  Tip: voeg een grote zak gesneden bamigroenten toe (of snijd zelf groenten naar keuze) voor een extra goedgevulde variant!

Woensdag

Heb je nog bami over van gisteren? Maak er vandaag wat zelfgemaakte kipsaté en pindasaus bij, of maak deze zelfgemaakte bamischijven!

Donderdag

Een lekker gerecht dat ook nog eens goed is voor de slanke lijn? Deze gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse is een aanrader!

Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse

Vrijdag

Ook zo dol op ovenschotels? Je kunt ze ‘s ochtends of ‘s middags al voorbereiden, zodat je ze ‘s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Deze penne-ovenschotel met kip, broccoli en champignons komt hier regelmatig op tafel.

Penne-ovenschotel met kip, broccoli en champignons

Zaterdag

Zaterdag soepdag? Wat denk je van deze heerlijke kippensoep van zelfgetrokken kippenbouillon. Ouderwets lekker!

Ouderwetse kippensoep

Zondag

We sluiten de week natuurlijk af met gebak. 🙂 Deze yoghurtcake met citroen en blauwe bes is lekker smeuïg en smaakt heerlijk fris. Heerlijk bij een kopje thee.

Yoghurtcake met citroen en blauwe bes

Elke vrijdag het nieuwe weekmenu in je mailbox ontvangen?

Meld je hieronder aan!

Inspiratie, Thema recepten, Paasrecepten, Weekmenu

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Anne

    Bij sommige staat helaas geen link. Kon de joghurtcake niet vinden als ik het via de zoekbalk zoek..

    1. Bedankt voor je reactie Anne, ik heb ze erbij gezet! 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com